[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Βόρεια Κορέα: «Κράτος με πυρηνικό όπλο» βάσει του νέου Συντάγματος
Πέμπτη 31 Μαΐου 2012 Posted by STEVENIKO

Μήνυμα προς τη διεθνή κοινότητα, οι προσπάθειες της οποίας περιπλέκονται



Το νέο Σύνταγμα της Βορείου Κορέας χαρακτηρίζει για πρώτη φορά πυρηνική δύναμη τη χώρα, γεγονός που περιπλέκει ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας να πειστεί η Πιονγιάνγκ να εγκαταλείψει τα σχέδιά της για πυρηνικά όπλα.

Το κείμενο του νέου Συντάγματος που αναθεωρήθηκε στις 13 Απριλίου, δημοσιοποιήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Βόρειας Κορέας, Naenara.

«Ο πρόεδρος της Επιτροπής εθνικής άμυνας Κιμ Γιονγκ-Ιλ κατέστησε τη χώρα μας αήττητη όσον αφορά την πολιτική της ιδεολογία, ένα κράτος που διαθέτει πυρηνικό όπλο και μια αδάμαστη στρατιωτική δύναμη, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την οικοδόμηση ενός ισχυρού και ακμάζοντος κράτους».

Το προηγούμενο Σύνταγμα, το οποίο αναθεωρήθηκε στις 9 Απριλίου του 2010, δεν περιελάμβανε τη φράση «κράτος το οποίο διαθέτει πυρηνικό όπλο».

Η Επιτροπή Εθνικής Άμυνας είναι ένα από τα ανώτατα όργανα του βορειοκορεατικού καθεστώτος.

Επικεφαλής της επιτροπής αυτής ήταν ο Κιμ Γιονγκ-Ιλ, ηγέτης της χώρας έως τον θάνατό του, τον Δεκέμβριο του 2011. Πρόεδρος της χώρας είναι σήμερα ο γιος του, Κιμ Γιονγκ-Ουν.

«Η Βόρειος Κορέα δεν έχει την πρόθεση να εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα, υπό οιεσδήποτε συνθήκες. Εάν υπάρχει ένα αίτημα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την εγκατάλειψη του πυρηνικού όπλου, οι Βορειοκορεάτες θα απαντήσουν ότι αυτό παραβιάζει το Σύνταγμα» δήλωσε ο Τσεόν Σουνγκ-Βουν του Κορεατικού Ινστιτούτου για την Εθνική Επανένωση, το οποίο χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση της Σεούλ.



STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Βόρεια Κορέα: «Κράτος με πυρηνικό όπλο» βάσει του νέου Συντάγματος"

Leave a reply