[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων στη Χούλα
Πέμπτη 31 Μαΐου 2012 Posted by STEVENIKO

Ο συριακός στρατός βομβαρδίζει σήμερα για δεύτερη συνεχή ημέρα τη Χούλα, την περιοχή όπου την περασμένη εβδομάδα σκοτώθηκαν τουλάχιστον 108 άνθρωποι από τις δυνάμεις ασφαλείας, μια σφαγή που καταδίκασε η διεθνής κοινότητα, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι δυνάμεις του τακτικού συριακού στρατού σφυροκοπούν από το πρωί με οβίδες τοποθεσίες στη Χούλα, μεταξύ τους την πόλη Τάλντο όπου καταγράφηκαν τα περισσότερα θύματα της σφαγής της 25ης Μαΐου, ενώ ακούγονταν σφοδρά πυρά. Ένα αγόρι σκοτώθηκε από πυρά ελεύθερου σκοπευτή στην περιοχή αυτή, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Οχήματα και κυβερνητικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή.

Την Τετάρτη ο στρατός είχε βομβαρδίσει με πυρά βαρέος πυροβολικού την πόλη αυτή όπου 108 άνθρωποι σφαγιάστηκαν, μεταξύ τους 50 παιδιά, σύμφωνα με το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο, τον μεγαλύτερο συνασπισμό της αντιπολίτευσης.

Το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο είχε καλέσει τους σχεδόν 300 παρατηρητές του ΟΗΕ που έχουν αναπτυχθεί στη χώρα να μεταβούν στη Χούλα, η οποία βρίσκεται στην επαρχία Χομς της κεντρικής Συρίας και να "προστατεύσουν τους άμαχους που ακόμη βρίσκονται στην πόλη αυτή".

Το Παρατηρητήριο, από την πλευρά του, είχε ανακοινώσει ότι "οι κάτοικοι καταφεύγουν σε άλλα χωριά της περιοχής Χούλα φοβούμενοι νέες σφαγές".
Τουλάχιστον 73 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους άμαχοι, σκοτώθηκαν χθες στις επιχειρήσεις καταστολής και στις μάχες που σημειώθηκαν σε όλη τη χώρα.

Οι παρατηρητές του ΟΗΕ στη Συρία δεν έχουν καταφέρει να επιβάλουν το σεβασμό της εκεχειρίας που προβλέπει το σχέδιο Αναν. Η εκεχειρία θεωρητικά τέθηκε σε ισχύ στις 12 Απριλίου αλλά παραβιάζεται συστηματικά.



STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων στη Χούλα"

Leave a reply