[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
"Γίναμε πειραματόζωο", παραδέχεται τώρα ο τέως πρωθυπουργός
Τετάρτη 2 Μαΐου 2012 Posted by STEVENIKO

"Μετά την πτώση", ο Γιώργος Παπανδρέου μιλά στο περιοδικό TIME
"Όπως έχει συρρικνωθεί η Ελλάδα, έτσι και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έχει μικρύνει τους τελευταίους έξι μήνες. Παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία και αποχώρησε από τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. "Πιστεύω ότι δεν θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί, γίναμε πειραματόζωο (lab rat), ένα πείραμα", απαντά ο κ. Παπανδρέου στο ερώτημα αν θα μπορούσαν να έχουν αποτραπεί τα επώδυνα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν στους Έλληνες προκειμένου να δοθούν νέα δάνεια.

Τα πρωτοφανήξ μέτρα έπληξαν την ελληνική οικονομία η οποία διανύει τον πέμπτο χρόνο της ύφεσης, γράφει η δημοσιογράφος του Time. "Εύχομαι να είχαμε περάσει τις αλλαγές με τρόπο που θα ήταν πιο ήπιος για τον κόσμο, ειδικά για όλους αυτούς που δεν ευθύνονταν για την κατάσταση, όπως για τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους. Όμως, τελικά, πλήρωσαν όλοι και μάλιστα πολύ ακριβά, αυτήν την κρίση", λέει ο κ. Παπανδρέου.

Η δημοσιογράφος Τζοάννα Κακίσις δίνει απάντηση στο ερώτημα πού είναι σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός. Είναι εγκατεστημένος στο Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου.

Πώς αιτιολογεί σήμερα την απόφασή του να προκηρύξει δημοψήφισμα -το οποίο τελικώς δεν έγινε ποτέ- αλλά προκάλεσε την πτώση του;
"Οι Έλληνες έπρεπε να αισθανθούν ότι το πρόγραμμα τους ανήκει και πως δεν ήταν προϊόν επιβολής. Έπρεπε να αποφασίσουμε αν το θέλαμε ή όχι, αν θέλαμε να παραμείνουμε στο ευρώ ή όχι, εάν η απόφασή μας θα είχε επιπτώσεις…. Ήμουν αισιόδοξος πως ο ελληνικός λαός θα έλεγε ‘ναι’ παρόλες τις δυσκολίες που αυτό συνεπαγόταν, για’ αυτό και δυσαρεστήθηκα με τις αρνητικές αντιδράσεις από την Ευρώπη".

Η Μέρκελ και ο Σαρκοζί γνώριζαν για την πρόθεσή μου να κάνει δημοψήφισμα και διαψεύδει την πεποίθηση των περισσοτέρων ότι με την κίνησή του εξαπάτησε τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας.

"Πολλοί λαϊκιστές λένε, ‘το πρόβλημα δεν είναι η Ελλάδα, αλλά οι Έλληνες’. Πώς μπορεί ένας βουλευτής ή αρχηγός χώρας να λέει ότι, εμείς θα στηρίξουμε την Ελλάδα, αλλά την ίδια στιγμή να υποστηρίζει πως οι Έλληνες είναι τεμπέληδες; Εννοώ, πως, οι πολίτες των χωρών τους θα αναρωτηθούν για ποιο λόγο να τους στηρίξουμε αν είναι τεμπέληδες;", λέει ο κ. Παπανδρέου.

Στην κριτική των πολιτών ότι ξεπούλησε και παρέδωσε την Ελλάδα στους δανειστές της, ο πρώην πρωθυπουργός απαντά πώς δεν παίρνει προσωπικά τις κατηγορίες αυτές. Θυμίζει το σλόγκαν "ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε" και υποστηρίζει ότι βγήκε σχεδόν αυθόρμητα από στόμα του λαού το 2009.
"Αυτό το πιστεύω ακόμη και σήμερα", επιμένει ο κ. Παπανδρέου και τονίζει "είμασταν μια κοινωνία με λάθος διαχείριση, με επικεφαλής κακές διαχειρίστριες κυβερνήσεις".STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for ""Γίναμε πειραματόζωο", παραδέχεται τώρα ο τέως πρωθυπουργός"

Leave a reply