[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
ΔΝΤ: «Βγάλτε κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το Μνημόνιο»
Παρασκευή 4 Μαΐου 2012 Posted by STEVENIKO

Λίαν προσεκτικά διατυπωμένο αλλά μάλλον σαφές ήταν το μήνυμα που έστειλε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Αθήνα λίγο πριν τις εκλογές, αφήνοντας να φανεί ο προβληματισμός που υπάρχει στην Ουάσινγκτον για το μετεκλογικό πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα.

Πατώντας σε σχετική ερώτηση, ο Τζέρι Ράις τόνισε χτες ότι το ΔΝΤ δεν περιμένει τίποτε λιγότερο από τη τήρηση των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει τα κόμματα, δηλαδή την εφαρμογή όσων προβλέπει το Πρόγραμμα Προσαρμογής, προαναγγέλλοντας μάλιστα την άφιξη του Πολ Τόμσεν στην Αθήνα αμέσως μόλις σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση.

Αυτό που «καίει» το ΔΝΤ αλλά και τους Ευρωπαίους είναι το ενδεχόμενο να μη μπορέσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση τα αποκαλούμενα κόμματα εξουσίας, ενδεχόμενο που ενισχύεται από τις επίσημες αλλά και τις ανεπίσημες δημοσκοπήσεις. Ο... πυρετός στις δύο πλευρές του Ατλαντικού ανεβαίνει και λόγω του ότι φαίνεται ενισχυμένο το αποκαλούμενο «αντιμνημονιακό» μπλοκ, κάτι που είναι προφανές ότι περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα. Αν αναλογιστεί, δε, κανείς ότι στη προεκλογική τους ατζέντα αναφέρονται στη δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης όρων του Μνημονίου ακόμα και Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ, αντιλαμβάνεται την έντονη ανησυχία των δανειστών.

Η πολιτική... εξίσωση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη, αν προσθέσει κανείς στο σκηνικό και τις γαλλικές εκλογές, καθώς ο Φρανσουά Ολάντ έχει ξεκαθαρίσει ότι πρώτη προτεραιότητα του θα είναι η αλλαγή του δημοσιονομικού συμφώνου, δίνοντας έμφαση στις αναπτυξιακές πολιτικές. Και είναι ενδεικτική της αμηχανίας που υπάρχει, ότι ο πρόεδρος της ΕΚΤ που κλήθηκε να σχολιάσει τις πολιτικές εξελίξεις σε Ελλάδα και Γαλλία, αν και απέφυγε επιμελώς να πάρει θέση, δεν μπόρεσε να κρύψει την αμηχανία του γι΄αυτό που φέρνει η 7η Μαΐου...STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "ΔΝΤ: «Βγάλτε κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το Μνημόνιο»"

Leave a reply