[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Καταπολεμήστε την εξάντληση
Τετάρτη 2 Μαΐου 2012 Posted by STEVENIKO

Οι συμβουλές του Dr Lipman για καλύτερη ζωή

Ξυπνάτε κουρασμένοι, βασίζεστε στον καφέ και τη ζάχαρη για να βγάλετε τη μέρα και πατάτε την αναβολή στο ξυπνητήρι ξανά και ξανά;

Δεν είστε οι μόνοι. Ο Dr Frank Lipman, συγγραφέας ενός βιβλίου που βοηθά κάποιον να καταπολεμήσει την εξάντληση,ισχυρίζεται ότι μία ολόκληρη γενιά ανθρώπων που υπερεργάζονται υποφέρει από «επιδημία εξάντλησης».

Πώς μπορείτε λοιπόν να ανακτήσετε τη χαμένη σας ενέργεια;

Νιώθετε κουρασμένοι τις περισσότερες ημέρες, ανεξάρτητα από το πόσο κοιμηθήκατε; Χρειάζεστε καφεΐνη για να ξυπνήσετε το πρωί; Έχετε πρόβλημα συγκέντρωσης και συχνά αποσπάται η προσοχή σας όταν κάνετε κάτι; Ζητάτε συχνά κάτι γλυκό μετά από το απογευματινό σας γεύμα; Δυσκολεύεστε να χαλαρώσετε στο τέλος της ημέρας; Υποφέρετε από φούσκωμα ή δυσκοιλιότητα? Έχετε αϋπνίες, παρόλο που νιώθατε κουρασμένοι όλη την ημέρα; Ο Dr Lipman λέει ότι υποφέρετε από εξάντληση αν απαντήσατε «ναι» σε τρεις ή περισσότερες από τις παραπάνω ερωτήσεις.

Φροντίστε το πεπτικό σας σύστημα

Ο Dr Lipman ρωτάει πάντα τους ασθενείς του για το πεπτικό τους. «Οι περισσότεροι από εμάς δεν αντιλαμβανόμαστε ότι το πεπτικό μας σύστημα δεν δουλεύει σωστά. Έχουμε συνηθίσει τη δυσπεψία, τη δυσκοιλιότητα, το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου, που νομίζουμε ότι είναι φυσιολογικό, αλλά δεν είναι. Και αν λύσουμε κάποια από αυτά τα προβλήματα είναι πιθανόν να βρούμε τη λύση και για την εξάντληση.
Ακόμα κι αν κάνετε υγιεινή διατροφή, αν το πεπτικό σας σύστημα δεν δουλεύει σωστά , δεν θα απολαύσετε τις ευεργετικές της επιπτώσεις, με αποτέλεσμα να εξασθενίσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να νιώθετε μεγαλύτερη εξάντληση.
Ο Dr Lipman συμβουλεύει να αποφεύγουμε τη ζάχαρη και το αλκοόλ, καθώς και τα δύο μπορεί να επηρεάσουν το πεπτικό σύστημα. «Οι περισσότεροι από εμάς τρώμε πολύ γρήγορα και δεν μασάμε σωστά την τροφή μας, κάτι που οδηγεί σε κακή πέψη, ενώ «κάθεται» στο έντερο με αποτέλεσμα να προκαλείται φούσκωμα. Επίσης να κάθεστε σε ευθεία στάση, βοηθά πολύ στην πέψη.

Κάντε log out

Ο Dr Lipman πιστεύει ότι οι άνθρωποι που κάνουν υπερβολική χρήση της τεχνολογίας κινδυνεύουν να ξεμείνουν από ενέργεια. «Στο σύγχρονο κόσμο, πολλοί από εμάς δεν μπορούν να φύγουν από το pc. Είμαστε κολλημένοι στους υπολογιστές κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα κινητά μας τηλέφωνα στο δρόμο προς τη δουλειά και τα laptop το απόγευμα. Μετά υπάρχει η τηλεόραση. Όλα αυτά μπορεί να έχουν αρνητική επίδραση στην ποιότητα του ύπνου μας». Ο Dr Lipman συμβουλεύει τους πελάτες τους να κλείνουν τους υπολογιστές, την τηλεόραση και τα κινητά τηλέφωνα μία ώρα (δύο ακόμα καλύτερα) πριν κοιμηθούν
«Η έκθεση σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία πολύ κοντά στο κρεβάτι σταματά την έκκριση της ορμόνης του ύπνου, της μελατονίνη, που σημαίνει ότι ποτέ δεν μπορείτε να φθάσετε στο βαθύ αναζωογονητικό ύπνο που όλοι χρειαζόμαστε. Αυτό το είδος ύπνου σας ανανεώνει πλήρως μετά από επτά ή όκτώ ώρες, ενώ διατηρεί ισχυρό το ανοσοποιητικό σας σύστημα.».

Φτιάξτε τη διατροφή σας

Ο Dr Lipman πιστεύει ότι οι υπερεπεξαργασμένες τροφές και η υπερβολική ποσότητα ζάχαρης είναι δύο βασικοί παράγοντες εξάντλησης. «Θα πρέπει να στραφείτε στα πιο φυσικά και αγνά τρόφιμα. Επίσης να αποφεύγετε επεξεργασμένες τροφές όπως το junk food και τα έτοιμα γεύματα, ενώ μην αγοράζετε τρόφιμα που περιέχουν λιπαρά οξέα και έτοιμα γεύματα». Επίσης, συνιστά να αποφεύγουμε τροφές που περιέχουν μεγάλες ποσότητες επεξεργασμένης ζάχαρης, όπως τα μπισκότα, τα γλυκά, ροφήματα και φαινομενικά υγιείς τροφές όπως οι μπάρες δημιτριακών, τα γιαούρτια που είναι χαμηλά σε λιπαρά και μερικές σως.
«Το σώμα σας επεξεργάζεται γρήγορα τη ζάχαρη και για αυτό του δίνει μια άμεση ενεργειακή ώθηση. Τότε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα υποχωρούν και η ενεργειακή ώθηση εξαφανίζεται. Αυτή η διαδικασία δημιουργεί στο σώμα την επιθυμία για περισσότερη ζάχαρη και έτσι τρώτε περισσότερο για να αποκτήσετε κι άλλη ενέργεια και ξεκινά ένας φαύλος κύκλος».
Ο Dr Lipman συμβουλεύει τους ασθενείς του να τρώνε φυσικές τροφές, όπως το κοτόπουλο, το ψάρι, τα λαχανικά, τα φρούτα, οι ξηροί καρποί και υδατάνθρακες όπως τα μαύρα μακαρόνια και το ρύζι.

Χαλαρώστε


Ο Dr Lipman πιστεύει ότι πρέπει να διαθέτουμε χρόνο για τη χαλάρωσή μας. «Είτε πρόκειται για αναπνοές πριν τον ύπνο ή ασκήσεις χαλάρωσης, το να αφιερώνουμε ένα διάλειμμα καθημερινά θα μας βοηθήσει να ηρεμήσει το μυαλό μας και να νιώθουμε χαλαροί και ανανεωμένοι», αναφέρει. Πριν τον ύπνο, δοκιμάστε τα εξής: βρείτε ένα ήσυχο μέρος και καθήστε (σε μία καρέκλα ή στο πάτωμα) σε μία θέση που σας βολεύει. Κλείστε τα μάτια σας και τοποθετήστε τα χέρια σας στο στέρνο σας. Για πέντε λεπτά εισπνέετε από τη μύτι και εκπνέετε από αυτή. Επίσης, μπορείτε να δοκιμάσετε το διαλογισμό για μερικά λεπτά την ημέρα. Θα δείτε τη διαφορά σχεδόν άμεσα.STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Καταπολεμήστε την εξάντληση"

Leave a reply