[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
"Μην αφήσετε την Ελλάδα να καταρρεύσει"
Τετάρτη 30 Μαΐου 2012 Posted by STEVENIKO

Πενήντα κορυφαίοι οικονομολόγοι, πρώην πρωθυπουργοί και ευρωβουλευτές απευθύνουν έκκληση στη διεθνή πολιτική σκηνή, να μην αφεθεί η Ελλάδα να καταρρεύσει, σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της Deutsche Welle.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, σε πείσμα της κυρίαρχης άποψης στον ευρωπαϊκό Βορρά που βλέπει την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης, αν όχι και εκτός ΕΕ, μια ομάδα 50 επωνύμων ευρωπαίων προσωπικοτήτων της οικονομικής και πολιτικής σκηνής αρνείται να αποδεχθεί αυτή την εξέλιξη και καλεί τους ηγέτες της Ευρώπης να την αποτρέψουν.

Η έκκλησή τους δημοσιεύθηκε στο Διαδίκτυο. Μεταξύ των υπογραφόντων είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Χανς Άιχελ, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουλιάνο Αμάτο και ο γερμανός οικονομολόγος Πέτερ Μπόφινγκερ.

Οι υπογράφοντες επισημαίνουν ότι αυξάνεται ο αριθμός εκείνων που πιστεύουν ότι η ευρωζώνη θα μπορούσε χωρίς προβλήματα να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από τον χώρο του κοινού νομίσματος.

«Εμείς, αντίθετα, πιστεύουμε ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα συνεπαγόταν μια πολιτική και οικονομική καταστροφή» αναφέρουν στην έκκλησή τους οι ευρωπαίοι οικονομολόγοι, προσθέτοντας ότι οι ευρωπαϊκοί μηχανισμοί διάσωσης δεν προσφέρουν σίγουρη προστασία.

«Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα μπορούσε να προκαλέσει τη διάλυση όλης της ευρωζώνης, κάτι που θα οδηγούσε σε βαθιά ύφεση και θα είχε ως συνέπεια μια νέα παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση» αναφέρουν οι "50" στην έκκλησή τους, ζητώντας από τους ευρωπαίους ηγέτες να δώσουν στην Ελλάδα την ευκαιρία να επιστρέψει στον δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης, εντός της ευρωζώνης.

Ότι η πολιτική λιτότητας ήταν καταδικασμένη σε αποτυχία είναι αδιαμφισβήτητο
, διευκρινίζουν οι υπογράφοντες, καλώντας τον πολιτικό κόσμο να βρει μια συμβιβαστική λύση που θα εγγυάται το δημοσιονομικό νοικοκύρεμα, αλλά θα προφέρει και περισσότερο χρόνο στην Αθήνα για να αποπληρώσει τα χρέη της στο ΔΝΤ και στους εταίρους της.

Οι περισσότεροι υπογράφοντες είναι μέλη του think tank «Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων» (ECFR), στο οποίο ανήκουν ο Τζορτζ Σόρος, ως ιδρυτής του φόρουμ, ο Γιόσκα Φίσερ και ο Μπράιαν Ένο, οι οποίοι όμως δεν συνυπογράφουν την έκκληση.STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for ""Μην αφήσετε την Ελλάδα να καταρρεύσει""

Leave a reply