[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Courrier International: «Ελληνες, ένας πικραμένος λαός»
Τετάρτη 30 Μαΐου 2012 Posted by STEVENIKO

Εντυπωσιακό εξώφυλλο και λόγια βάλσαμο χρησιμοποιεί το έγκυρο γαλλικό περιοδικό Courrier International στην τελευταία εκδοσή του, από τα σπάνια ξένα δημοσιεύματα που είναι θετικά για την Ελλάδα. Φτώχεια, ευρώ, ξενοφοβία: η χώρα παίζει το μέλλον της στις 17 Ιουνίου, αναφέρει στο εξώφυλλό του το περιοδικό.

Στο ειδικό τεύχος για την Ελλάδα, το Courrier International φιλοξενεί εκτενή άρθρα για τα «καταστροφικά σενάρια», για την άνοδο της Χρυσής Αυγής, για τον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο αποκαλεί «αξιόπιστο συνομιλητή της Ευρώπης», ενώ δημοσιεύει και άποψη με τίτλο «Ενωθείτε εναντίον της γερμανικής ηγεμονίας».

Στο κύριο άρθρο το περιοδικό έχει τίτλο «Εχει ξαναγίνει» και αναφέρει την ιστορία του δανείου που ζήτησε η Ελλάδα το 1847 από τις τότε Μεγάλες Δυνάμεις Μεγάλη Βρετανία και Γαλλία. «Ενάμιση αιώνα αργότερα το ίδιο ζήτημα κόβει την Ευρώπη στα δυο : από τη μι α πλευρά βρίσκονται όσοι βιάζονται να αποτελειώσουν τον κακό μαθητή της Ευρώπης και ετοιμάζονται να πατήσουν το κουμπί Grexit. Από την άλλη πλευρά βρίσκονται οι οπαδοί της ιδέας για μεγαλύτερη ευρωπαική αλληλεγγύη. Ανάμεσα στις δυο απόψεις οι Βρυξέλλες κάνουν ελιγμούς ενώ Παρίσι και Βερολίνο επαναλαμβάνουν την ευχή να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ».

Η έξοδος της Ελλάδας από την Eυρωζώνη θα έριχνε το σύνολο της Eυρωπαικής ηπείρου σε ανεξέλεγκτες αναταράξεις, αναφέρει ο αρθρογράφος. «Στα ερείπια του Παρθενώνα ο ναός του ευρώ θα κινδύνευε με κατάρρευση» αναφέρει χαρακτηριστικά και καταλήγει:

«Οι χώρες μέλη της Ευρωζώνης αφού δεν μπορούν να πάρουν διαζύγιο είναι καταδικασμένες να συνεννοηθούν. Εξάλλου έχουν κάθε συμφέρον. Οι δανειστές της Ελλάδας έχουν μόνο να χάσουν από ένα σενάριο καταστροφής. Υπάρχουν, βέβαια, και οι κακές συνήθειες. Ο οικονομολόγος Κένεθ Ρογκόφ έγραψε ότι η Ελλάδα είναι σε στάση πληρωμών σχεδόν μια χρονιά στις δυο από τότε που διακήρυξε την ανεξαρτησία της τον 10ο αιώνα».


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Courrier International: «Ελληνες, ένας πικραμένος λαός»"

Leave a reply