[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
New York Times: Ο Ομπάμα διατάζει την εκτέλεση των υπόπτων της Αλ-Κάιντα
Τρίτη 29 Μαΐου 2012 Posted by STEVENIKO

Προσωπικά επέβλεψε την άκρως απόρρητη διαδικασία του καθορισμού των υπόπτων ως μέλη της Αλ-Κάιντα που θα πρέπει να συμπεριληφθούν στον κατάλογο «προς εκτέλεση», ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με τη New York Times.

Στην κίνηση αυτή, σύμφωνα με την εφημερίδα, προχώρησε η αμερικανική κυβέρνηση στο πλαίσιο του πολέμου που διεξάγει με επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών εναντίον της Αλ-Κάιντα και των κλάδων της στο Πακιστάν και την Υεμένη.

«Ο Ομπάμα είναι αποφασισμένος να λάβει τις αποφάσεις για την έκταση και την εμβέλεια των επιχειρήσεων αυτών», δήλωσε στην εφημερίδα ο Τόμας Ντόνιλον, σύμβουλος για την Εθνική Ασφάλεια. «Πιστεύει πως είναι υπεύθυνος για τη θέση των ΗΠΑ στον κόσμο».

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τους «New York Times» οι υπεύθυνοι των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών εξέτασαν εξονυχιστικά βιογραφίες πριν προτείνουν να περιληφθούν σ' αυτό τον κατάλογο ύποπτοι που δρουν στην Υεμένη και τη Σομαλία στη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης που οργανώθηκε με όλα τα μέτρα ασφαλείας από το Πεντάγωνο.

Ακριβώς το ίδιο έκανε και η CIA με τους ύποπτους στο Πακιστάν. Τα ονόματα κοινοποιήθηκαν στη συνέχεια στον Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος εγκρίνει κάθε πλήγμα στην Υεμέμη και τη Σομαλία, καθώς και ορισμένες ευαίσθητες επιχειρήσεις στο Πακιστάν.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος Ομπάμα πρέπει να εγκρίνει προσωπικά το φόνο υπόπτων, όπως ο κήρυκας της Αλ-Κάιντα Ανουάρ αλ-Αουλάκι, ο οποίος είναι αμερικανός πολίτης, που σκοτώθηκε από πλήγμα αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροπλάνου πέρυσι στην Υεμένη.

Ο Ομπάμα είχε χαρακτηρίσει «εύκολη» την απόφαση να σκοτωθεί ο Αουλάκι, σύμφωνα με τον πρώην προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Ουίλιαμ Ντέιλι, τον οποίο επικαλούνται οι «Times» και ο οποίος πρόσθεσε πως ορισμένοι αξιωματούχοι φάνηκαν επιφυλακτικοί όσον αφορά την αποτελεσματικότητα αυτού του «καταλόγου των φόνων».

«Ενας άνδρας σκοτώνεται και ο οδηγός του, ο οποίος ήταν στον αριθμό 21, περνάει στον αριθμό 20;», απόρησε ο Ουίλιαμ Ντέιλι, σύμφωνα με τους «Times».

Η εφημερίδα αναφέρεται, επίσης, σε μια εσωτερική συζήτηση σχετικά με την αμφιλεγόμενη μέθοδο της κυβέρνησης για τον υπολογισμό των θυμάτων, σύμφωνα με την οποία οποιοσδήποτε άνδρας σε ηλικία που μπορεί να πολεμήσει βρίσκεται σε μια ορισμένη ακτίνα από έναν ύποπτο θεωρείται εξεγερμένος.


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "New York Times: Ο Ομπάμα διατάζει την εκτέλεση των υπόπτων της Αλ-Κάιντα"

Leave a reply