[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
ΣΥΡΙΖΑ: Ακύρωση και όχι καταγγελία του Μνημονίου
Σάββατο 2 Ιουνίου 2012 Posted by STEVENIKO

Σχεδόν 40 αντιμνημονιακά μέτρα -άλλα συγκεκριμένα και ορισμένα γενικά- εξήγγειλε ο κ. Αλέξης Τσίπρας κατά την παρουσίαση του επικαιροποιημένου κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή, ισχυροποιώντας ακόμα περισσότερο την θέση του κόμματος στην γραμμή της καταγγελίας μνημονίων και δανειακών συμβάσεων.

Πέραν όμως από την ουσία των εξαγγελιών, η εκδήλωση είχε έντονους συμβολισμούς που δίνουν μια πρώτη γεύση τόσο για το πώς όσο και με ποιους θα κυβερνήσει ο κ. Τσίπρας.

Ειδικότερα, μια από τις πιο έντονες διαφοροποιήσεις του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις προηγούμενες ομιλίες του είναι ότι επέλεξε να χρησιμοποιήσει τον όρο «ακύρωση» και όχι «καταγγελία» του μνημονίου κάτι που οι στενοί του συνεργάτες εξηγούν ότι αποτελεί συμβολισμό για την πιο ρεαλιστική προσέγγιση που θα ακολουθήσει το κόμμα στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης με τους ευρωπαίους εταίρους.

Επιπροσθέτως, είναι ενδεικτικό ότι ο κ. Τσίπρας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα εργασιακά θέματα αλλά και στο πρόβλημα της ανεργίας εκτιμώντας ότι η δέσμευση για επαναφορά του κατώτατου μισθού, της άρσης της κατάργησης της μετενέργειας και της επέκτασης του επιδόματος ανεργίας σε δύο χρόνια θα επιδράσει καταλυτικά στο εκλογικό αποτέλεσμα.

Παράλληλα, συνεργάτες του κ. Τσίπρα αναφέρουν ότι η φράση «δίκαιη και βιώσιμη λύση για το χρέος» περιείχε ένα μήνυμα με διπλό αποδεκτή εξηγώντας ότι ζητούν «δίκαιη» λύση με τους ευρωπαίους και «βιώσιμη» για τους Έλληνες.

Πέραν αυτών αξίζει να σημειωθεί ότι στο πάνελ των ομιλητών πέραν του κ. Τσίπρα και του κ. Καλύβη που συντόνιζε την διαδικασία κάθονταν η κυρία Σοφία Σακοράφα και οι κ.κ. Παναγιώτης λαφαζάνης, Θοδωρής Δρίτσας και Γιάννης Δραγασάκης.

Έμπειροι παρατηρητές σημειώνουν ότι το γεγονός αυτό αποτελεί πρόκριμα για το κυβερνητικό σχήμα σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αναδειχθεί πρώτο κόμμα. Όπως και αν έχει αξίζει να σημειωθεί ότι η κυρία Σακοράφα εξειδίκευσε τον τομέα για τον εκδημοκρατισμό του πολιτικού συστήματος, τη δημόσια διοίκηση και την ασφάλεια, ο κ. Λαφαζάνης τα κοινωνικά και εργασιακά θέματα, ο κ. Δρίτσας ζητήματα εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής και ο κ. Δραγασάκης τα οικονομικά.STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "ΣΥΡΙΖΑ: Ακύρωση και όχι καταγγελία του Μνημονίου"

Leave a reply