[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Σε ισόβια κάθειρξη ο Μουμπάρακ - Ταραχές από διαδηλωτές
Σάββατο 2 Ιουνίου 2012 Posted by STEVENIKO

Ταραχές ξέσπασαν μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, ενώ έξω από το δικαστήριο, διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς διαμαρτύρονταν οργισμένοι για την απόφαση καταδίκης του Χόσνο μουμπάρακ σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία εκατοντάδων διαδηλωτών στη διάρκεια της λαϊκής εξέγερσης που οδήγησε στην ανατροπή του πέρυσι. Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών καταδικάστηκε επίσης σε ισόβια κάθειρξη.

Σε ισόβια κάθειρξη ο Μουμπάρακ - Ταραχές από διαδηλωτές

Η αιγυπτιακή τηλεόραση μετέδωσε ότι το δικαστήριο διέταξε τη μεταφορά του Μουμπάρακ στη φυλακή Τόρα, ενώ ο δικηγόρος του δήλωσε πως ο Μουμπάρακ θα ασκήσει έφεση κατά της καταδίκης του.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Αιγύπτου επί σχεδόν 30 χρόνια στην εξουσία, άκουσε -πάνω στο φορείο- ανέκφραστος την ετυμηγορία. Από την έναρξη της δίκης του δήλωνε αθώος. Είναι ο πρώτος ηγέτης αραβικής χώρας που δικάζεται και καταδικάζεται μετά την ανατροπή του από το κίνημα της Αραβικής Άνοιξης.

"Άκυρη η απόφαση!", "Ο λαός θέλει την κάθαρση της δικαιοσύνης!" φώναζαν δικηγόροι, οργισμένοι μετά την αθώωση των έξι αξιωματούχων των υπηρεσιών ασφαλείας που κατηγορούνταν για συνέργεια στο θάνατο των διαδηλωτών και μετά την ανακοίνωση της παραγραφής των αδικημάτων για τους γιούς του Μουμπάρακ Αλάα και Γκαμάλ, οι οποίοι δικάζονταν για διαφθορά.

Σε ισόβια κάθειρξη ο Μουμπάρακ - Ταραχές από διαδηλωτές

Οργισμένοι διαδηλωτές έξω από το δικαστήριο πέταξαν πέτρες στις δυνάμεις ασφαλείας και ακολούθησαν συγκρούσεις. Η τηλεόραση έδειξε εικόνες με άνδρες να έχουν πιαστεί στα χέρια κι έναν νέο άνδρα να έχει ματωμένο λαιμό.

Σε ισόβια κάθειρξη ο Μουμπάρακ - Ταραχές από διαδηλωτές

Οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής είπαν αμέσως μετά την ανάγνωση της ετυμηγορίας, πως φοβούνταν μήπως ο Μουμπάρακ και ο πρώην υπουργός του των Εσωτερικών ελ-Αντλι αθωωθούν ασκώντας έφεση κατά της απόφασης.

Η ετυμηγορία ανακοινώνεται στο διάστημα που μεσολαβεί ανάμεσα στους δύο γύρους των προεδρικών εκλογών, των πρώτων που διεξάγονται μετά την πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ. Ο υποψήφιος των Αδελφών Μουσουλμάνων Μοχάμεντ Μόρσι θα αντιμετωπίσει τον τελευταίο πρωθυπουργό του Μουμπάρακ, τον Αχμαντ Σαφίκ, στο δεύτερο γύρο στις 16 και 17 Ιουνίου.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του δικαστηρίου, δικαστής Αχμεντ Ριφάατ είχε κηρύξει την έναρξη της συνεδρίασης λίγο μετά την άφιξη του Μουμπάρακ, ο οποίος έφθασε με ελικόπτερο από το στρατιωτικό νοσοκομείο όπου κρατείται. Πάνω σε φορείο και φορώντας μαύρα γυαλιά διακομίσθηκε σε ασθενοφόρο το οποίο και τον μετέφερε στη δικαστική αίθουσα.

Σημειώνεται ότι σε όλη τη διάρκεια της δίκης που άρχισε στις 3 Αυγούστου 2011, ο Μουμπάρακ έδειχνε κοιμισμένος πάνω σε φορείο και φρουρείτο από αστυνομικούς. Όσον αφορά στην υγεία του, ακούγονται διάφορες φήμες όπως ότι πάσχει από καρδιακά προβλήματα ή από καρκίνο όπως είχε βεβαιώσει ο δικηγόρος του αλλά είχε διαψεύσει το υπουργείο Υγείας.


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Σε ισόβια κάθειρξη ο Μουμπάρακ - Ταραχές από διαδηλωτές"

Leave a reply