[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Συμφωνία των «3» στους βασικούς άξονες του πακέτου
Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Συμφωνία των τριών κυβερνητικών εταίρων στους βασικούς άξονες του πακέτου μέτρων είναι το αποτέλεσμα της διάρκειας 2,5 ωρών σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 13.00 στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με τις πρώτες δηλώσεις. 


Στουρνάρας: Συμφωνία για τους βασικούς άξονες του πακέτου μέτρων
Για συμφωνία των κυβερνητικών εταίρων στους βασικούς άξονες του πακέτου των νέων μέτρων έκανε λόγο, ο υπ. Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας. Όπως σημείωσε η συμφωνία θα αποτελέσει βάση δυνατής διαπραγμάτευσης.

Ερωτηθείς κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου για την ψήφιση των μέτρων, ο κ. Στουρνάρας απάντησε πως δεν γνωρίζει ακόμα πότε θα ψηφιστούν, καθώς «πρέπει να έχουμε πρώτα τη συμφωνία
της τρόικας και των εταίρων».

Ο υπ. Οικονομικών μίλησε επίσης για διετή επιμήκυνση - ο Φώτης Κουβέλης νωρίτερα είχε αναφερθεί σε 4ετη - και συμμετρική ρήτρα επίτευξης στόχων.

Εξέφρασε επιπλεόν την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι υπήρξε συμφωνία, εν όψει του επικείμενου Eurogroup. Σε ερώτηση για το αν θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο, υποστηρίζοντας πάντως ότι αν γίνει δεν θα αφορά τα μέτρα.
Κουβέλης: Επιμένω στη ρήτρα αντικατάστασης
«Υπήρξε συμφωνία σε βασικούς άξονες. Υπάρχουν ωστόσο σημεία που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Θα αναζητηθεί 4ετής επιμήκυνση της προσαρμογής. Η αντιμετώπιση της τρόικας ξεκινάει αυτές τις ημέρες. Η συνολική διεκδίκηση θα γίνει σε πολλαπλά πολιτικά επίπεδα» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Φώτης Κουβέλης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου. Υπογράμμισε δε, ότι θα υπάρξει επιμονή στη ρήτρα αντικατάστασης των μέτρων από τα έσοδα, σημειώνοντας ότι «όταν επιτευχθεί η επιμήκυνση, αυτό θα είναι σημαντική ελάφρυνση». Σε ερώτηση δημοσιογράφων αν θα γίνει και νέα σύσκεψη, ο κ. Κουβέλης δεν απάντησε.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΝΕΤ το πακέτο των μέτρων θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

1 σχόλια for "Συμφωνία των «3» στους βασικούς άξονες του πακέτου"

  1. Ανώνυμος

    … ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ…. ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΚΛΑΠΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ, ΤΩΝ : ΑΝΕΡΓΩΝ, ΑΣΤΕΓΩΝ, ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΩΝ, ΧΑΜΗΛΟ…..
    ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ, ΔΙΧΩΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ….
    … ΤΑ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΑ ΘΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑΕΙ Ο ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ ( ΕΥΦΥΙΑ, ΓΑΤΟΣ )… ΩΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ...

Leave a reply