[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής της Super League
Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Ολυμπιακός-Πανθρακικός 4-1


Μετά από μία εβδομάδα γεμάτη ένταση και πίεση που προερχόταν από την ήττα κόντρα στην Σάλκε για το Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ολυμπιακός χρειαζόταν μία ευκαιρία να ηρεμήσει. Το έκανε επικρατώντας με σκορ 4-1 του Πανθρακικού στο «Καραϊσκάκη» στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Πρωταγωνιστής ξανά για τους «ερυθρόλευκους» ο Τζεμπούρ που σημείωσε δύο γκολ (4΄, 49΄) ενώ τα άλλα τέρματα πέτυχαν ο Χολέμπας (27΄) και ο Σκλιοπίδης με αυτογκόλ στο 29΄. Για την ομάδα της Κομοτηνής, μείωσε στο 83΄ο Κυβελίδης. 

Έτσι η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ, πήρε την τέταρτη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια του πρωταθλήματος και παραμένει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

«Πονοκέφαλος» για τον Πορτογάλο προπονητή ο τραυματισμός του Βασίλη Τοροσίδη που αντικαταστάθηκε στο 59΄.

Πώς έπαιξε Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ έκανε κάποιες αλλαγές στην 11άδα του Ολυμπιακού σε σχέση με το παιχνίδι με την Σάλκε. Σημαντικότερη από αυτή; Η απουσία του Μασάντο κάτι που ήταν και η πρώτη φορά από την έναρξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Στη θέση του Πορτογάλου άσου ο Φετφατζίδης.

Οι άλλες αλλαγές; Ο Ζαρντίμ αποφάσισε να επαναφέρει τον Κάρολ κάτω από τας δοκάρια και να αφήσει στον πάγκο τον Μέγιερι, αλλά και τον Ιμπαγάσα στη μεσαία γραμμή.

Το σύστημα διατηρήθηκε στο 4-3-3 που επιλέγει ο πορτογάλος τεχνικός από την έναρξη της αγωνιστικής σεζόν.

  Μια καλή αρχή… 
Αυτό που θα ήθελε κάθε υποστηρικτής του Ολυμπιακού, από τον Βαγγέλη Μαρινάκη μέχρι και τους οπαδούς της ομάδας έγινε πράξη στον αγωνιστικό χώρο του Καραϊσκάκη.

Οι παίκτες του Λεονάρντο Ζαρντίμ άρχισαν τον αγώνα με πρόθεση να ανοίξουν γρήγορα το σκορ, κάτι που το κατάφεραν στο μόλις στο 4ο λεπτό.

Η μπάλα έφτασε στον Τζεμπούρ μέσα στη μεγάλη περιοχή του Πανθρακικού. Από εκεί ο αλγερινός άσος δεν είχε πρόβλημα να γυρίσει και να στείλει εύκολα την μπάλα στα δίχτυα του Κουτσόπουλου για πρώτη φορά στο παιχνίδι.

Το γκολ αυτό απέβαλε το άγχος που ενδεχομένως να είχαν οι παίκτες του Ζαρντίμ. Πρόθεσή τους ήταν να μην μείνουν σε αυτό και να αυξήσουν τη διαφορά των τερμάτων…

Οι ερυθρόλευκοι –για άλλη μια φορά δεν πίεζαν τον αντίπαλο- όμως σε αντίθεση με τα άλλα παιχνίδια περίμεναν τους παίκτες του Πανθρακικού πιο κοντά στην αντίπαλη εστία.

Το διπλό χτύπημα Μετά από την επίτευξη του γρήγορου τέρματος ο Ολυμπιακός δεν έριξε το ρυθμό… Ίσα-ίσα που προσπάθησε γρήγορα να πετύχει άλλο ένα τέρμα.

Η προσπάθεια αυτή των παικτών του Ζαρντίμ απέδωσε καρπούς από το 27ο λεπτό μέχρι και το 29ο. Η πίεση που ασκούσαν είχε αυξηθεί αρκετά με αποτέλεσμα στο χρονικό διάστημα αυτό οι ερυθρόλευκοι να σκοράρουν δύο φορές.

Στο 27ο λεπτό ο Χολέβας συνδυάζεται ωραία από τα αριστερά με τον Αμπντούν. Μπαίνει στη μεγάλη περιοχή και αφού περάσει έναν αμυντικό πλασάρει εύκολα τον Κουτσόπουλο κάνοντας το 2-0 για τον Ολυμπιακό.

Στο 29ο λεπτό οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν άλλο ένα τέρμα… Ο Αμπντούν έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα βρήκε στον Σκλιοπίδη, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Κουτσόπουλου.

Σέντρα ακριβείας Η έναρξη του δεύτερου 45λεπτου του αγώνα βρήκε και πάλι τους παίκτες του Ζαρντίμ να πιέζουν για να πετύχουν και άλλο ένα τέρμα. Παρά την προσπάθεια η… λύση ήρθε από τα μαγικά πόδια του Ιμπαγάσα.

Ο Αργεντινός έκανε μια σέντρα από τα δεξιά σημαδεύοντας το κεφάλι τον Τζεμπούρ. Ο Αλγερινός επιθετικός σηκώθηκε στην… καρδιά της μεγάλης περιοχής και εύκολα έστειλε την μπάλα στην αφύλαχτη γωνιά της εστίας του Κουτσόπουλου κάνοντας το 4-0.

Το γκολ της τιμής… Το μόνο που κατάφερε ο Πανθρακικός είναι να μειώσει σε 4-1 με τον Κυβελίδη να νικά μετά από διπλή προσπάθεια τον Κάρολ μετά από πάσα του Μουνάφο.

 
Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Μανιάτης, Μοδέστο, Ιμπαγάσα, Τζεμπούρ, Κοντρέρας, Φετφατζίδης (59' Μήτρογλου), Χολέμπας, Μανωλάς, Τοροσίδης (59' Φουστέρ), Αμπντούν (72' Μασάντο)

Πανθρακικός (Σάββας Παντελιδης): Κουτσόπουλος, Χρήστου, Σκλιοπίδης, Σαρακατσάνος, Σερφά, Μουνάφο, Λαδάκης, Κασελάν (46 Μπαϊκαρά), Λουσέρο, Βαϊρουά (59 Μακρυδημήτρης), Παπαδόπουλος (72 Κυβελιδης)


Αρης - Κέρκυρα 1-0


Με το πέναλτι του Αγκάνθο στο 57΄ ο Άρης νίκησε 1-0 την Κέρκυρα, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Ήταν η πρώτη επιτυχία για την ομάδα του Μάκη Κατσαβάκη στο πρωτάθλημα, σε αντίθεση με τους «Φαίακες» που παραμένουν χωρίς «τρίποντο».

Ο Ισπανός επιθετικός ήταν αυτός που με το γκολ που πέτυχε στο ΟΑΚΑ την περασμένη εβδομάδα χάρισε το βαθμό στον Άρη επί της ΑΕΚ (1-1) και σήμερα έδωσε στην ομάδα του άλλους τρεις με το πέναλτι που εκτέλεσε λίγο πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα.
Το ματς στο Κλεάνθης Βικελίδης ήταν κακό, με ελάχιστες φάσεις, κυρίως από την πλευρά του Άρη. Στο 20' ο Αγκάνθο βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά απέκρουσε ο Αναστασόπουλος, ενώ δύο λεπτά μετά και πάλι ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων έδιωξε το σουτ του Καπετάνου.
Η Κέρκυρα, παρά το εις βάρος της σκορ, ήταν εντελώς ακίνδυνη μπροστά και δικαιολογημένα γνώρισε άλλη μία ήττα. 



ΟΦΗ - ΑΕΚ 2-1


Με δύο πέναλτι ο ΟΦΗ νίκησε 2-1 την ΑΕΚ στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Το πρώτο «τρίποντο» των Κρητικών ήρθε από τα πόδια των Σίσιτς (17΄) και Ιωαννίδη (42΄), ενώ ο Φουρτάδο μείωσε για την Ένωση ένα λεπτό αργότερα. Η αθηναϊκή ομάδα γνώρισε την τρίτη εφετινή της ήττα και παραμένει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας!


Πέρα για πέρα δίκαιη η νίκη για την ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου, η οποία ήταν καλύτερη, κυρίως στο πρώτο μέρος, ενώ σε γενικές γραμμές δεν πιέστηκε ιδιαίτερα από την Ένωση.
Ο Ιωαννίδης στο 17΄ ανατράπηκε από τον Κορδέρο και ο Σίσιτς έκανε το 1-0 με πέναλτι, ενώ στο 42΄ παρόμοια φάση, ο Σίσιτς ήταν αυτός που έπεσε στην περιοχή από μαρκάρισμα του Αρκούδα και ο Ιωαννίδης πέτυχε το 2-0 από τα 11 βήματα. Παρά το γεγονός ότι η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου μείωσε στο αμέσως επόμενο λεπτό με το πανέμορφο τακουνάκι του Φουρτάδο, η ΑΕΚ ήταν ασύνδετη στο γήπεδο και χωρίς σωστές επιλογές.

Ο ΟΦΗ και στο β' ημίχρονο ήταν καλύτερος και με κινητήριο μοχλό τον Σίσιτς, είχε στιγμές που θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο γκολ, με σημαντικότερη τη φάση του 65', όταν ο Σλοβένος ξέφυγε από αριστερά και γύρισε την μπάλα, για να την ανακόψει ο Αραμπατζής και να διώξει πάνω στη γραμμή ο Κουτρουμπής. 



Βέροια - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0


ην πρώτη εφετινή της νίκη πανηγύρισε η Βέροια στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Με γκολ του Ολαϊτάν στο 65΄ η ομάδα της Ημαθίας επιβλήθηκε 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα, που δεν έχει «γευτεί» ακόμη την χαρά της επιτυχίας.


Με κορυφαίο τον Ολαϊτάν, οι γηπεδούχοι δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες στο ξεκίνημα (Ιωάννου 6΄ και Ολαϊτάν στο 22΄), αλλά σιγά-σιγά η ομάδα της Ηπείρου πήρε τα ηνία του αγώνα. Η σπουδαιότερη ευκαιρία του πρώτου μέρους ανήκε στον ΠΑΣ, όταν στο 17΄ ο Ντε Βινσέντι «έβγαλε» τετ-α-τετ τον Γεωργίου, ο οποίος όμως νικήθηκε από τον Καντμοίρη.

Με μία πολύ καλή ευκαιρία για τη Βέροια ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Η κεφαλιά του Καφέ στο 47΄ πέρασε άουτ, ωστόσο, η υπεροχή της «Βασίλισσας του Βορρά καρποφόρησε στο 65΄. Μετά από σέντρα του Γεωργέα και σύγχυση στην άμυνα των φιλοξενούμενων, ο Ολαϊτάν με σουτ «έγραψε» το 1-0. Οι παίκτες του «Αγιαξ της Ηπείρου» προσπάθησαν να βγουν μπροστά, δεν κατάφεραν όμως να φανούν ιδιαίτερα απειλητικοί και γνώρισαν τη δεύτερη διαδοχική ήττα τους, μένοντας στους δύο βαθμούς.



Ξάνθη-ΠΑΟΚ 0-3


Επίδειξη δύναμης έκανε ο ΠΑΟΚ στα Πηγάδια επί της Ξάνθης, στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε το «πρώτο πιάτο» της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε 3-0 της ακριτικής ομάδας με τέρματα των Αθανασιάδη, Ρομπέρ και Λάζαρ.


Για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική ο ΠΑΟΚ παίρνει πέναλτι που δεν ήταν. Την περασμένη εβδομάδα, κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, ο Αθανασιάδης χάρισε τη νίκη στην ομάδα του Γιώργου Δώνη μετά από λανθασμένη υπόδειξη του Μήτσιου.

Σήμερα ήταν η σειρά του Σιδηρόπουλου να «δει» παράβαση στο πέσιμο του Κάτσε μέσα στην περιοχή από μαρκάρισμα του Κομεσίδη και με τον τρόπο αυτό ο Αθανασιάδης άνοιξε το δρόμο (10΄). Το συγκρότημα του Γιώργου Δώνη ανέβασε την απόδοσή του στη συνέχεια, πέτυχε άλλα δύο γκολ, με τους Ρομπέρ στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους και με τον Λάζαρ στο 90΄ κι έφτασε στην 3η του νίκη σε 4 αγώνες στο πρωτάθλημα.

Η Ξάνθη συνέχισε τις μέτριες εμφανίσεις της. Οι φωνές του Χρήστου Πανόπουλου πριν από λίγες ημέρες δεν απέδωσαν, καθώς οι «ακρίτες» δεν έδειξαν πολλά πράγματα ούτε με τον ΠΑΟΚ. Θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν στο 41΄ με τον Μαρσελίνιο, το σουτ του οποίου από πολύ καλή θέση έφυγε άουτ.

Το γκολ του Ρομπέρ πριν τη συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου της επανάληψης έγειρε την πλάστιγγα του ματς υπέρ των φιλοξενούμενων. Οι Θεσσαλονικείς χωρίς να παίξουν σπουδαίο ποδόσφαιρο στο τελευταίο μισάωρο έχασαν δύο κλασικές ευκαιρίες για να πετύχουν και τρίτο γκολ, ωστόσο, στο 90΄ ο Λάζαρ έβαλε «το κερασάκι στην τούρτα» και διαμόρφωσε με διαγώνιο σουτ το τελικό αποτέλεσμα (3-0).

Ο Γιώργος Δώνης συμπλήρωσε 200 ματς στη Σούπερ Λίγκα.


Αστέρας Τρίπολης - Πλατανιάς 2-1


Στην πρώτη εφετινή ήττα υποχρέωσε τον Πλατανιά Χανίων ο Αστέρας Τρίπολης. Οι Αρκάδες, μετά την Τούμπα, επέστρεψαν στα «τρίποντα» κι επικράτησαν πιο εύκολα απ' ότι δείχνει το τελικό σκορ (2-1) των Κρητικών, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.


Την τρίτη νίκη του στο πρωτάθλημα πανηγύρισε σήμερα το συγκρότημα του Σάκη Τσιώλη. Οι γηπεδούχοι είχαν την τύχη να πετύχουν δύο γκολ σε καθοριστικά σημεία του αγώνα, στο 43΄ με τον Ράγιος και στο 48΄ με τον Περόνε και να φτάσουν στο «τρίποντο» παρά τη μείωση του σκορ από πλευράς των Κρητικών με τον Ουντότζι στο 71΄.

Με την εμφάνισή του ο Αστέρας Τρίπολης επιβεβαίωσε γι΄ άλλη μια φορά ότι διαθέτει μία από τις καλύτερες ομάδες της Σούπερ Λίγκας και αν δεν ήταν ο διαιτητής Μήτσιος στην Τούμπα, σίγουρα δεν θα είχαν χάσει από τον ΠΑΟΚ.

Οι Κρητικοί από την πλευρά τους μπήκαν στο γήπεδο όπως ακριβώς και στα τρία προηγούμενα ματς. Στόχος τους ήταν τα κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα κι από κει και πέρα με αντεπιθέσεις να κάνουν τη ζημιά. Μπορεί αυτό να το κατάφεραν στις τρεις πρώτες αγωνιστικές (δεν δέχτηκαν γκολ), ωστόσο, δεν το επανέλαβαν και στην Τρίπολη. Οι γηπεδούχοι, μάλιστα, έχασαν κι άλλες ευκαιρίες για να φτάσουν σε πιο ευρεία νίκη, σε αντίθεση με το συγκρότημα του Γιάννη Χατζηνικολάου, που δεν απείλησε ιδιαίτερα πέρα από το γκολ που σημείωσε.
Το ντεμπούτο τους με την φανέλα του Αστέρα έκαναν οι Καρντάσιο και Καστέλς. 


Λεβαδειακός-Πανιώνιος 3-0 


Με τρία γκολ στα πρώτα 17 λεπτά ο Λεβαδειακός νίκησε 3-0 τον Πανιώνιο στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Ήταν η πρώτη εφετινή νίκη για το συγκρότημα του Γιώργου Παράσχου, ενώ για τους Νεοσμυρνιώτες η πρώτη απώλεια βαθμών μετά από τρία διαδοχικά «τρίποντα» που είχαν στο ξεκίνημα της περιόδου.


Μία εβδομάδα μετά το ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών με τη Βέροια (0-0), οι παίκτες του Λεβαδειακού ήταν σαφώς πιο αποτελεσματικοί και εύστοχοι στην τελική προσπάθεια. Αυτή την φορά είχαν και την τύχη με το μέρος τους, καθώς ό,τι κι αν έκαναν στο ξεκίνημα του αγώνα τους έβγαινε.
Τρεις επιθέσεις στα πρώτα 17 λεπτά επιχείρησε η ομάδα του Γιώργου Παράσχου και πανηγύρισε ισάριθμες φορές. Στο 3΄ και 9΄ ο Βασιλείου εκμεταλλεύτηκε με τον ιδανικότερο τρόπο τις ασίστ των Ναπολεόνι και Κόρμου, ενώ στο 17΄ ο Ζησόπουλος «σφράγισε» ουσιαστικά τη νίκη του Λεβαδειακού.

Μετά το 3-0, όπως γίνεται αντιληπτό, το ματς «άνοιξε» για τα καλά με τους «κυανέρυθρους» να χάνουν δύο καλές ευκαιρίες για να μειώσουν και τον Λεβαδειακό να έχει δοκάρι με τον Ναπολεόνι για να μετατρέψει σε θρίαμβο το πρώτο εφετινό του «τρίποντο».

Η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου «πλήρωσε» την αδράνεια των αμυντικών της στο ξεκίνημα του ματς. Μπήκε νωθρά στο ματς και δέχτηκε τον απόλυτο αιφνιδιασμό, μη μπορώντας στη συνέχεια να κάνει κάτι για να αναστρέψει την εις βάρος της κατάσταση. Μοιραία γνώρισε την πρώτη εφετινή της ήττα, από την οποία, όμως, μπορεί να μάθουν αρκετά πράγματα οι παίκτες της.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής της Super League"

Leave a reply