[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ελεύθερη είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Για δέκατη όγδοη συνεχή χρονιά η Ελλάδα συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς και, όπως, και τα προηγούμενα έτη, Μουσεία και Αρχαιολογικοί χώροι ανοίγουν για το κοινό


Θέμα των φετινών εκδηλώσεων είναι τα αίτια που προκαλούν την κρίση, οι τρόποι με τους οποίους εκδηλώνονται και τα ίχνη που αφήνουν.

Σε αυτό το πλαίσιο η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΑΙΘΠΑ) προσκαλεί το κοινό σε ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων σε 60 Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους, σε όλη την Ελλάδα.

Η Παρασκευή ήταν αφιερωμένη κυρίως στα σχολεία, ενώ το Σαββατοκύριακο  η είσοδος στους Αρχαιολογικούς Χώρους και τα Μουσεία όλης της χώρας είναι ελεύθερη

Υπογραμμίζοντας τη σημασία των εκδηλώσεων, ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΑΙΘΠΑ, αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού, κ. Κώστας Τζαβάρας, δήλωσε: «Το θέμα των φετινών εορτασμών μάς αγγίζει όλους, όχι μόνον εμάς τους Έλληνες, αλλά όλους τους Ευρωπαίους πολίτες - γιατί η κρίση δεν είναι μόνον ελληνικό φαινόμενο. Τα τελευταία χρόνια, ο ελληνικός λαός δοκιμάζει τις αντοχές του, στηρίζοντας την τιτάνια προσπάθεια που κάνει η χώρα μας για να φτάσει στο τέλος ενός δύσκολου δρόμου και να βγει ξανά στο φως.

Σ' αυτές τις κρίσιμες ώρες δεν πρέπει να ομφαλοσκοπούμε και να δαιμονοποιούμε την πραγματικότητα. Οφείλουμε να κοιτάζουμε μπροστά προβάλλοντας δημιουργικές ιδέες και αξιοποιώντας το πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτουμε, με όχημα τον πολιτισμό, το πιο ισχυρό αντίδοτο στην κρίση. Επιβάλλεται να αγωνιστούμε για την προβολή της υλικής και άυλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς και να αποδείξουμε ότι μπορούμε να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία για την ανάπτυξη του πολιτισμού».

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ελεύθερη είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους"

Leave a reply