[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ολυμπιακός – Σάλκε 1 – 2 (video)
Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με 1-2 από την Σάλκε στον πρώτο αγώνα για τους ομίλους του Champions League


Ο Ολυμπιακός ήθελε να κάνει πρεμιέρα στο φετινό Champions League αλλά απέναντι στη Σάλκε ξεκίνησε με το... αριστερό.

Η Γερμανική ομάδα κατάφερε να κάμψει τους "ερυθρόλευκους" μέσα στο "Γ. Καραϊσκάκης" επικρατώντας με 2-1.

Οι "ερυθρόλευκοι" μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση χάνοντας ευκαιρίες για ν' ανοίξουν το σκορ, αλλά η Σάλκε ήταν αυτή που προηγήθηκε στο 40' με τον Χοουέντες.

Στο δεύτερο ημίχρονο ένα "εκρηκτικό" τρίλεπτο διαμόρφωσε και το τελικό σκορ.

Αρχικά ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με τον Αμπντούν στο 58' αλλά στην αμέσως επόμενη φάση ο Χούντελααρ έκανε το 1-2 με σουτ μέσα από την περιοχή.

Ο Ολλανδός έχασε και πέναλτι στο 61'.

Πως έπαιξαν

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ προτίμησε να ξεκινήσει με τον Μπάλαζ Μέγιερι κάτω από τα δοκάρια και τον Μανωλά αντί του Σιόβα στο πλευρό του Πάμπλο Κοντρέρας.

Η διάταξη των «ερυθρόλευκων» ήταν 4-2-3-1 και στην άμυνα ήταν από αριστερά προς τα δεξιά οι Χολέβας, Κοντρέρας, Μανωλάς, Τοροσίδης. Στο κέντρο αμυντικά χαφ οι Μανιάτης και Μοδέστο με τους Αμπντούν και Μασάντο στα άκρα. Ο Φουστέρ είχε τον ρόλο του οργανωτή και ο Τζιμπούρ μοναδικός προωθημένος.

Από την άλλη ο Στίβενς δεν άλλαξε το σύστημα του και με 4-4-2 ξεκίνησε με τον Ούνερστολ κάτω από τα δοκάρια, Φουχς δεξί μπακ, Ματίπ, Παπαδόπουλο στο κέντρο της άμυνας και Χοουέντες αριστερά.

Οι Τζόουνς και Μπαρνέτα ήταν στο κέντρο με τους Νοϊστάντερ δεξιά και Χόλτμπι αριστερά, στην επίθεση ήταν οι Φαρφάν και Χούντελααρ.

Δυνατό «ερυθρόλευκο» ξεκίνημα

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι με τη βοήθεια του κόσμου και προσπάθησε να μπει από νωρίς μπροστά στο σκορ.

Μόλις στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης ο Μασάντο είχε την ευκαιρία να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά απέναντι στον Ούνερστολ έκανε κάτι σαν πλασέ, πάσα με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο να διώχνει μπροστά από την ανυπεράσπιστη εστία του τερματοφύλακα της Σάλκε.

Στο 14’ πάλι ο Ολυμπιακός έκανε αισθητή την παρουσία του στα καρέ της Σάλκε με τον Τοροσίδη να κάνει την σέντρα από τα δεξιά αλλά τον Τζιμπούρ να μην προλαβαίνει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 23’ οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ακόμα μία ευκαιρία να ανοίξουν με τον Τζιμπούρ μετά το κόρνερ του Μασάντο, όταν ο Αλγερινός πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι αλλά δεν κατάφερε να κάνει το γκολ.

Στο χειρότερο χρονικά σημείο…

Μετά το 25’ ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τις δύο ομάδες να αναλώνονται σε παιχνίδι κέντρου.

Οι Γερμανοί προσπάθησαν να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα και να κάνουν κάποιες ευκαιρίες στην εστία του Ολυμπιακού και το κατάφεραν αρχικά στο 38’.

Σε ένα γέμισμα ο Μέγιερι βγήκε να μαζέψει την μπάλα, ο Παπαδόπουλος πήδηξε ψηλότερα και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά ο διαιτητής που ήταν στην περιοχή υπέδειξε στον πρώτο διαιτητή ότι υπήρχε φάουλ στον τερματοφύλακα της Σάλκε και έτσι το γκολ ακυρώθηκε.

Ότι δεν κατάφερε ο Παπαδόπουλος, το πέτυχε ο Χοουέντες τρία λεπτά αργότερα.

Ο Φαρφάν εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο αρχηγός της Σάλκε πήδηξε ψηλότερα απ’ όλη την άμυνα του Ολυμπιακού και με κεφαλιά έκανε το 0-1 για την γερμανική ομάδα.

Ξεκίνημα με ευκαιρίες εκατέρωθεν

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται πίσω στο σκορ, έχοντας φυσικά στόχο να «γυρίσει» το παιχνίδι.
Αυτό το κατάφερε αρχικά, αλλά μέσα στο τρίλεπτο 58’ – 61’ μπήκαν δύο γκολ, ένα από κάθε ομάδα με τη Σάλκε να χάνει και πέναλτι.

Αρχικά όμως η Σάλκε ήταν αυτή που είχε απειλήσει στο 51’ με τον Μπαρνέτα να χάνει εξ’ επαφής την ευκαιρία να βάλει ένα δεύτερο γκολ για την ομάδα του.

Έξι λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός απάντησε με μία διπλή ευκαιρία, όταν αρχικά το σουτ του Αμπντούν απέκρουσαν οι αμυντικοί της Σάλκε πάνω στη γραμμή και στη συνέχεια της φάσης το σουτ του Φουστέρ δεν μπόρεσε να περάσει από τα σώματα.

Ένα τρίλεπτο «ροκ»

Στο 58’ ο Ολυμπιακός θα ισοφαρίσει το σκορ.

Ο Τζιμπούρ βρέθηκε απέναντι από τον Ούνεστρολ χωρίς να καταφέρει όμως υπό την πίεση του Παπαδόπουλου να τελειώσει την φάση, η μπάλα όμως έφτασε στον Αμπντούν που με πλασέ έκανε το 1-1 για τον Ολυμπιακό.

Όμως εκεί που οι «ερυθρόλευκοι» έπρεπε να κρατήσουν το σκορ για να φτάσουν σε ένα δεύτερο τέρμα, στην αμέσως επόμενη φάση ήρθε το γκολ από τον Χούντελααρ.

Ο Ολλανδός επιθετικός από το ύψος της περιοχής έκανε το 1-2 με δυνατό σουτ που πρώτα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Μέγιερι και μετά κατέληξε στα δίχτυα.

Η άμεση απάντηση της Σάλκε αποσυντόνισε τον Ολυμπιακό με τη γερμανική ομάδα να κερδίζει και πέναλτι στο επόμενο λεπτό.

Ο Κλας Γιαν Χούντελααρ όμως έστειλε την μπάλα στο ίδιο δοκάρι που σκόραρε προηγουμένως και έτσι έμεινε το τελικό 1-2.

Μέχρι το τέλος του παιχνιδιού οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν ευκαιρίες, τόσο με το σουτ του Ιμπαγάσα στο 67’, όσο και με τους Γκρέκο, Τζιμπούρ στο 76’ και τις καθυστερήσεις αντίστοιχα.










Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Μέγιερι, Τοροσίδης, Χολέβας, Μανωλάς, Κοντρέρας, Μοδέστο (68’ Γκρέκο), Μανιάτης, Μασάντο, Φουστέρ (58’ Ιμπαγάσα), Τζιμπούρ, Αμπντούν (68’ Μήτρογλου).

Στον πάγκο έμειναν οι: Κάρολ, Σιόβας, Φέισα, Ντιόγο.

Σάλκε (Χουμπ Στέφενς): Ούνερστολ, Χοουέντες, Παπαδόπουλος, Μάτιπ, Φουξ, Χόλτμπι, Τζόουνς (Χέγκερ), Μπαρνέτα (77’ Αφελάι), Νοϊστάντερ, Φαρφάν, Χούντελααρ (90+2’ Ντρέξλερ).

Στον πάγκο: Φάχμαν, Πούκι, Ουτσίντα, Κολάσινατς.


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ολυμπιακός – Σάλκε 1 – 2 (video)"

Leave a reply