[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Killing in the name of...
Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Βίκυ Γεωργίου



Σε έπλασε, σε γαλούχησε για να σε χρησιμοποιήσει για τον δικό του σκοπό. Σε εκπαίδευσε εντατικά. Σου έδωσε να διαβάσεις, σε αγκάλιασε για να τον νιώθεις κοντά του, έμαθε πως σε λένε και τι σου αρέσει από στρατηγική marketing. Αναρωτήθηκες ποτέ πόσο αναλώσιμος είσαι γι' αυτόν;

Μέσα σε μια φυλακή, όλοι φοράνε την ίδια πορτοκαλί φόρμα για να μην ξεχωρίζουν προσωπικότητες και απόψεις. Μέσα στην κοινωνία των μελισσών, η βασίλισσα χρησιμοποιεί το κεντρί της για να σκοτώσει τις εργάτριες.

Γεννήθηκες Ελληνας. Οπως αυτοί που οδηγήθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και κοιμόντουσαν στα ράφια, όπως τα 14χρονα αγόρια που εκτελέστηκαν στα Καλάβρυτα. Οπως οι μικρασιάτες πρόσφυγες που ρίχτηκαν στα πηγάδια, όπως οι άντρες από το Δίστομο που κρεμάστηκαν για παραδειγματισμό των υπολοίπων. Σου δίδαξαν ιστορία, αυτή την φορά όχι όπως γράφτηκε από τους νικητές, αλλά από τους ψυχικά ασθενείς. Αναρωτήθηκες ποτέ τι καθεστώς θα επικρατεί στην χώρα σου 10 χρόνια μετά και αν εσύ θα συνεχίσεις να θεωρείσαι ο εκλεκτός μέσα στην ελίτ που με τόση θεωρία κοιτάς ή θα σε παραμερίσουν αφού η δουλειά τους θα έχει γίνει;

Δεν πονάς και δεν δακρύζεις, ούτε νιώθεις ενοχές. Σου έδωσαν έναν αριθμό τηλεφώνου και με όπλο τη ρώμη σου και το ανάστημά σου καλείσαι να απαντάς στο καθήκον σου 24/7. Είσαι μηχανή που με οργή και θυμό κάνει τους άλλους να ματώνουν. Οι γονείς σου είναι περήφανοι για σένα μιας και φωνάζεις δυνατά το τρίπτυχο "πατρίς, θρησκεία, οικογένεια". Πατρίδα σου ένα κομμάτι γης που αν ανέβεις ψηλά σε ένα δορυφόρο, σύνορα δεν θα δεις να το καλύπτουνε. Θρησκεία σου το ιερό βιβλίο των Εβραίων που τόσο δυνατά οι ομοίοι σου πολέμησαν, και οικογένεια αυτοί που έχεις το θάρρος να κοιτάξεις στα μάτια.

Αυτή η νέα τάξη πραγμάτων που θέλεις να επικρατήσει δεν είναι μακρυά. Και τότε τα παιδιά θα ανταλλάσσουν τις μπούκλες τους για ένα κομμάτι ψωμί, η μουσική θα σιγήσει από μια ριπή και οι αντιφρονούντες θα σέρνονται στη θάλασσα. Είσαι νέος και δεν ξέρεις για τι πράγμα σου μιλάω. Βρές ένα άλλοθι από τώρα γιατί στο δικαστήριο της δικής μας κοινωνίας θα είσαι ένοχος. Και δεν θα βρεθεί καμία κρυψώνα και καμία σπηλιά να στεγάσει την μοναξιά και τον φόβο σου.

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Killing in the name of..."

Leave a reply