[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ερντογάν: Πιθανή η έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών με το PKK
Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO


 Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άφησε να εννοηθεί σήμερα πως είναι πιθανό να αρχίσουν νέες συνομιλίες ανάμεσα στην κυβέρνησή του και τους Κούρδους αυτονομιστές, καθώς η δράση των ανταρτών στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας κλιμακώνεται.

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών διατηρούν επαφές με ανώτατα στελέχη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) τα τελευταία χρόνια σε μια προσπάθεια να τερματιστεί η σύγκρουση η οποία έχει στοιχίσει πάνω από 40.000 ζωές, όμως οι σχετικές διαπραγματεύσεις έχουν ως σήμερα αποτύχει.

«Όσον αφορά το Ιμραλί, μπορεί να γίνουν κι άλλες συνομιλίες», είπε ο Ερντογάν σε μια συνέντευξή του που μεταδόθηκε από το Kanal 7 αργά χθες βράδυ, αναφερόμενος στο νησί νότια της Κωνσταντινούπολης όπου παραμένει φυλακισμένος ο ηγέτης του PKK Αμπντουλάχ Οτσαλάν. «Υπάρχει μια στρατιωτική διάσταση σε αυτό, μια διάσταση ασφάλειας που είναι ξεχωριστή και θα συνεχιστεί. Αλλά πέρα από αυτό υπάρχει μια διπλωματική, κοινωνικοοικονομική και ψυχολογική διάσταση», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Ο Ερντογάν έκανε τις δηλώσεις αυτές αφού το βασικό κοινοβουλευτικό κόμμα της μειονότητας κάλεσε να επαναληφθούν οι συνομιλίες ανάμεσα στο κράτος και στο PKK ώστε να προληφθεί η περαιτέρω κλιμάκωση της βίας.     


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ερντογάν: Πιθανή η έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών με το PKK "

Leave a reply