[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ο Θεός αγαπάει την Ελλάδα. Σλοβακία-Ελλάδα 0-1 (photos. video)
Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO


Ο Καρνέζης δεν άφησε τους Σλοβάκους να σκοράρουν και ο Σαλπιγγίδης με το γκολ του έδωσε τη σπουδαία νίκη στην Εθνική μας (1-0)

 Η Εθνική του Φερνάντο Σάντος είναι πολύ σκληρή για να... πεθάνει.

Ακόμη και όταν έχει άσχημη αγωνιστική εικόνα αυτή η ομάδα βρίσκει τον τρόπο να πάρει αυτό που θέλει και να διατηρηθεί ζωντανή στο όνειρο της πρόκρισης για τα τελικά του Μουντιάλ του 2014 στην Βραζιλία.

Μετά την ισοπαλία με τη Βοσνία (0-0) στο «Γ. Καραϊσκάκης», η Εθνική ήθελε μόνο τη νίκη στην Μπρατισλάνα απέναντι στην Σλοβακία - και τελικά τα κατάφερε.

Για να συμβεί αυτό έπρεπε ο σπουδαιότερος παίκτης του Στάνισλαβ Γκρίγκα, Χάμσικ, να χάσει τα... άχαστα, ο Ορέστης Καρνέζης να «κατεβάσει ρολά» και ο Σαλπιγγίδης να τιμωρήσει τους Σλοβάκους.
Πλέον το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ισοβαθμεί με την Βοσνία στον 7ο όμιλο, καθώς αμφότερες οι δυο ομάδες έχουν από 10 βαθμούς.

O Xάμσικ τα έχανε

Με το ξεκίνημα της αναμέτρησης, είδαμε και τις δύο ομάδες να μπαίνουν δυνατά στην αναμέτρηση.
Ντούρις και Σαλάτα είδαν τις προσπάθειες τους να μην απειλούν ιδιαίτερα την εστία του Καρνέζη.
Λίγο αργότερα, ο Κατσουράνης προσπάθησε να ανοίξει το σκορ απέναντι στον Κιούτσακ αλλά δεν τα κατάφερε.

Στο 11’ ο Σιόβας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ από την εκτέλεση φάουλ του Νίνη, ενώ με την ολοκλήρωση του πρώτου 15λεπτου ο Καρνέζης μπλόκαρε την μπάλα στο γύρισμα του Σαπάρα.
Από κει και πέρα, οι παίκτες του Σάντος άφησαν τους Σλοβάκους να κάνουν το παιχνίδι τους, με τον Χάμσικ στο 27’ να χάνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα.

Για την Εθνική μας, στο 36’ ο Γκέκας πλάσαρε άουτ στο γύρισμα του Τοροσίδ, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Χάμσικ μπήκε στην περιοχή έκανε και το σουτ με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.



Ο Σαλπιγγίδης το έβαλε

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν… ζεστοί στην επανάληψη, με τον Στοχ να σουτάρει άουτ και τον Σκτρελ να στέλνει άουτ την μπάλα με το κεφάλι, όπως και ο Κούτσκα λίγο αργότερα είδε την προσπάθειά του να μην έχει στόχο.

Ο μονόλογος των Σλοβάκων συνεχίστηκε και αργότερα, αλλά ο Μπρέζνανικ είδε τον Καρνέζη να μπλοκάρει με διπλή ενέργεια.

Στο 58’ ο Παπασταθόπουλος πρόλαβε τον Χάμσικ με σωτήριο τάκλιν και τέσσερα λεπτά αργότερα ο άσος της Νάπολι, δεν κατάφερε πάνω από τη γραμμή να ανοίξει το σκορ!

Η μεγάλη στιγμή για την Εθνική μας ήρθε αμέσως μετά. Ο Κατσουράνης στο 63' έγινε κάτοχος της μπάλας, μπήκε από δεξιά στην περιοχή της Σλοβακίας και με γύρισμα στον Σαλπιγγίδη έδωσε πάσα πάρε-βάλε στον επιθετικό του ΠΑΟΚ.

Οι 1.200 περίπου Έλληνες που βρέθηκαν στο γήπεδο της Μπρατισλάβας ξεκίνησαν ένα ξέφρενο πάρτι, το οποίο παραλίγο να έχει ακόμη μεγαλύτερη ένταση στο 67’.

Ο Σπυρόπουλος έκανε την δυνατή συρτή σέντρα από αριστερά, αλλά Μήτρογλου και Σαλπιγγίδης δεν κατάφεραν να μπουν στην τροχιά της μπάλας.

Στο 75' ο Σιόβας τραυματίστηκε και έτσι ο Σάντος αναγκάστηκε να γυρίσει στο κέντρο της άμυνας τον Κατσουράνη.

Ο Καρνέζης, στο 81’ απέκρουσε το σουτ του Μπρέζνανικ, ενώ στο 88’ ο ίδιος παίκτης έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά του δεξιού δοκαριού της Εθνικής.

Έτσι, η Εθνική έφτασε τους 10 βαθμούς και συνεχίζει να ισοβαθμεί με τη Βοσνία, την οποία θα αντιμετωπίσει στις 22 Μαρτίου σε ένα ματς τελικό.



ΣΛΟΒΑΚΙΑ ΕΛΛΑΔΑ 0-1 ΤΟ ΓΚΟΛ. 

 


Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Σλοβακία (Γκρίγκα): Κούτσιακ, Ζαμπάβνικ, Σαλάτα, Σκρτελ, Μπρέζνανικ, Κούτσκα (82' Γκουεντέ), Πετσόβσκι, Σαπάρα, Χάμσικ, Στοχ (69' Βέις), Ντούρις (72' Χολόσκο).

Ελλάδα (Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Σιόβας (75' λ.τρ. Φωτάκης), Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Νίνης (66' Καραγκούνης), Τζιόλης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης, Γκέκας (60' Μήτρογλου).


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ο Θεός αγαπάει την Ελλάδα. Σλοβακία-Ελλάδα 0-1 (photos. video)"

Leave a reply