[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Το Μαξίμου φοβάται ότι δεν θα περάσουν από τη Βουλή τα μέτρα που φέρνουν τα 31,5 δισ. ευρώ
Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO


Σε κατάσταση νευρικής κρίσης βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου μετά τις σημερινές ψηφοφορίες στην Βουλή που ανέδειξαν με τον πλέον έντονο τρόπο την ανυπαρξία συνοχής στην τρικομματική κυβέρνηση.

Οι φόβοι που εκφράζονται πλέον είναι πώς υπό τις παρούσες συνθήκες θα είναι δύσκολο να περάσει από την Βουλή το πακέτο των μέτρων που αποτελούν προαπαιτούμενο για να εξασφαλίσουμε τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ

Η καταψήφιση της τροπολογίας για τον ΕΟΠΥΥ, οι απώλειες που σημειώθηκαν στην ψηφοφορία για τις αποκρατικοποιήσεις αλλά και η μη ψήφιση από τον αναγκαίο αριθμό βουλευτών του άρθρου για τους μηχανικούς, έχουν θορυβήσει το πρωθυπουργικό επιτελείο.

Παρά τους δραματικούς τόνους του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα αλλά και την δημόσια θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, είναι προφανές ότι η ΔΗΜΑΡ έχει αποφασίσει να εμμείνει στις θέσεις της αλλά και αρκετοί βουλευτές της Ιπποκράτους αρνούνται να συμμορφωθούν με την επίσημη κομματική γραμμή.

Με δεδομένη τη δημόσια τοποθέτηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τα εργασιακά αλλά και τις δηλώσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ όπως οι Κώστας Σκανδαλίδης, Παραστατίδης και Μιχάλης Κάσσης που κινούνται στο ίδιο κλίμα, δημιουργείται πλέον σοβαρό θέμα για τον σχηματισμό της αναγκαίας πλειοψηφίας στις 7 Νοεμβρίου οπότε και αναμένεται η κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή. Ανάλογος προβληματισμός υπάρχει και για τον Προϋπολογισμό ο οποίος αναμένεται να ψηφιστεί στις 11 Νοεμβρίου.

Οι σημερινές δραματικές εξελίξεις έχουν θορυβήσει και τους δανειστές μας οι οποίοι έχουν ξεκαθαρίσει πώς έχουν φτάσει στις κόκκινες γραμμές τους και δεν προτίθενται να υποχωρήσουν στα αιτήματα που τίθενται από την ΔΗΜΑΡ αλλά και από μέρος του ΠΑΣΟΚ.

Κορυφαίοι κοινοβουλευτικοί παράγοντες μιλούν πλέον για σοβαρό κίνδυνο σε ότι αφορά την διαδικασία των ψηφοφοριών που θα ακολουθήσουν με τα όποια επακόλουθα για την χρηματοδότηση της χώρας μας από τους δανειστές μας.

Κι αυτό γιατί ενδεχομένως να υπάρξουν και βουλευτές της ΝΔ που βλέποντας το σημερινό κλίμα ενδεχομένως να θελήσουν να διαφοροποιηθούν αδιαφορώντας για την βεβαιότητα της διαγραφής τους από το κόμμα.




Πηγή: iefimerida

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Το Μαξίμου φοβάται ότι δεν θα περάσουν από τη Βουλή τα μέτρα που φέρνουν τα 31,5 δισ. ευρώ"

Leave a reply