[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
ΣΥΡΙΖΑ: Το θέμα είναι στο τέλος να καταψηφιστούν τα μέτρα...
Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO


"Το ζητούμενο είναι στο τέλος να καταψηφιστούν τα μέτρα". Με αυτή τη φράση σχολίαζαν κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ την εικόνα Βαβέλ που παρουσίασε χθες η συγκυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι οι όποιες διαφωνίες στο εσωτερικό της είναι μόνο για... "εσωτερική κατανάλωση" στον βαθμό που δεν θα οδηγήσουν στο μείζον, την απόρριψη δηλαδή του δυσβάσταχτου για την κοινωνία μνημονιακού πακέτου.

Με επίσημη τοποθέτησή του το γραφείο Τύπου του σχήματος αντέδρασε άμεσα στις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού, αμφισβητώντας για μια ακόμη φορά ότι έγινε η οποιαδήποτε διαπραγμάτευση. "Η διαπραγμάτευση στην οποία αναφέρεται ο πρωθυπουργός δεν ξεκίνησε ποτέ για να ολοκληρωθεί σήμερα. Αυτό το οποίο ολοκληρώνεται είναι η αποτυχημένη επικοινωνιακή επιχείρηση εξαπάτησης του λαού" ανέφερε συγκεκριμένα και έβαλε στο στόχαστρό της ένα προς ένα τα επιχειρήματα του Αντ. Σαμαρά. Έτσι κατέρριψε το επιχείρημα ότι το πακέτο "διασφαλίζει την παραμονή της χώρας στο ευρώ" απαντώντας ότι η λιτότητα αποδομεί την Ευρώπη. Απέρριψε ότι τα 31 δισ. δόσης θα δώσουν ανάσα στην κοινωνία και την πραγματική οικονομία, υπογραμμίζοντας ότι θα αξιοποιηθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, χωρίς δημόσιο έλεγχο, για την εξόφληση εντόκων γραμματίων και για την αποπληρωμή των τοκοχρεωλυσίων. Και, τέλος, τόνισε ότι το Μνημόνιο είναι "χάος".

"Η κυβέρνηση καταρρέει" σημείωναν μετέπειτα τα ίδια στελέχη του σχήματος, σχολιάζοντας την εικόνα που επέδειξε το κυβερνητικό στρατόπεδο, ενώ σημείωναν πως, παρά τις αντιφάσεις και τους ανταγωνισμούς που αναπτύσσονται εντός του κυβερνητικού συνασπισμού, "δεν αμφισβητείται ο πυρήνας της καταστροφικής πολιτικής". "Όποιος αντιδρά δεν έχει από το να αποσύρει τη στήριξή του στην κυβέρνηση και να καταψηφίσει τα μέτρα" συνέχιζαν. Σύμφωνα δε με το γραφείο Τύπου: "Οι όποιες επιμέρους διαφωνίες μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων δεν αλλοιώνουν τον βασικό πυρήνα της ασκούμενης πολιτικής, ενώ ταυτόχρονα απορρέουν από μικροπολιτικές σκοπιμότητες διάσωσης της όποιας πολιτικής αξιοπιστίας τους έχει απομείνει".

Σημειώνουμε ότι σήμερα που θα γίνει η ψηφοφορία της πρότασης του ΚΚΕ για την κατάργηση του Μνημονίου όπου οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα ταχθούν υπέρ, παρά τις διαφωνίες στην εισηγητική πρόταση.


Πηγή: avgi

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "ΣΥΡΙΖΑ: Το θέμα είναι στο τέλος να καταψηφιστούν τα μέτρα... "

Leave a reply