[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Σε δίκη παραπέμπεται πρώην Γερμανός στρατιώτης για την σφαγή της Κεφαλονιάς
Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO


Σε δίκη παρέπεμψε η στρατιωτική εισαγγελία της Ρώμης έναν 89χρονο Γερμανό πρώην στρατιώτη για την σφαγή Ιταλών αξιωματικών που έλαβε χώρα στην Κεφαλονιά, πριν 69 χρόνια.

Ο Άλφρεντ Στορκ, πρώην μέλος του ορεινού σώματος (των «Κυνηγών του βουνού» ή στα Γερμανικά Gebirgsjäger) του γερμανικού στρατού -αναφέρει ο Ιταλικός τύπος- πήρε μέρος στην εκτέλεση τουλάχιστον 117 Ιταλών αξιωματικών, μέλη της μεραρχίας Άκουϊ, που έπρεπε να θεωρηθούν αιχμάλωτοι πολέμου.

Ο Στόρκ, κατά την διάρκεια κατάθεσής του σε γερμανικό δικαστήριο στο παρελθόν, ομολόγησε τη συμμετοχή του στο εκτελεστικό απόσπασμα, που στις 24 Σεπτεμβρίου του 1943, στην Κεφαλονιά, εξετέλεσε μέρος των Ιταλών αξιωματικών, που βρίσκονταν στο νησί του Ιονίου.

Οι Γερμανοί δικαστές, όμως, δεν τον παρέπεμψαν σε δίκη, διότι θεώρησαν ότι για το τραγικό αυτό ιστορικό συμβάν έπρεπε να κριθούν μόνον οι αξιωματικοί του χιτλερικού στρατού.

Τώρα, η εισαγγελία της Ρώμης πρόκειται να απαγγείλει στον Άλφρεντ Στόρκ την κατηγορία της «συμμετοχής σε άσκηση βίας με κατ' εξακολούθηση ανθρωποκτονία σε βάρος Ιταλών αιχμαλώτων πολέμου».

Η πρώτη δικάσιμος ορίσθηκε για τις 19 Δεκεμβρίου, στην Ρώμη, χωρίς την παρουσία, όπως φαίνεται πολύ πιθανό, του κατηγορούμενου.


Πηγή

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Σε δίκη παραπέμπεται πρώην Γερμανός στρατιώτης για την σφαγή της Κεφαλονιάς"

Leave a reply