[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ημέρα πένθους στο Λίβανο, παραίτηση Μικάτι
Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Οργισμένοι διαδηλωτές απέκλεισαν το Σάββατο δρόμους σε όλο στο Λίβανο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της λιβανικής αστυνομίας, του στρατηγού Ουίσαμ αλ-Χάσαν.

Ο Λίβανος κήρυξε ημέρα πένθους τη σημερινή για να θρηνήσει τα θύματα της ισχυρής έκρηξης του παγιδευμένου αυτοκινήτου στη χριστιανική γειτονιά Ασραφίγια της Βηρυτού.

Ο λιβανέζος πρωθυπουργός Νατζίμπ Μικάτι ανακοίνωσε το Σάββατο ότι υπέβαλε την παραίτηση του, όμως ο πρόεδρος Μισέλ Σουλεϊμάν του ζήτησε να παραμείνει στη θέση του "για ένα διάστημα".

Η αντιπολίτευση του Λιβάνου είχε ζητήσει την Παρασκευή την παραίτηση της κυβέρνησης της χώρας, στην οποία περιλαμβάνονται υπουργοί από το σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ.

Σύσσωμος ο λιβανικός Τύπος γράφει ότι η χώρα θα πρέπει να περιμένει "τα χειρότερα" μετά τη δολοφονία αυτή.

Τα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν ότι οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται κυρίως στις σουνιτικές περιοχές της Βηρυτού, στη νότια πόλη Σιδώνα και στην Τρίπολη του βορείου Λιβάνου.

Η αντισυριακή οργάνωση "14 Μαρτίου" της λιβανικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τη συριακή κυβέρνηση για τη δολοφονία αυτή.

Ο στρατηγός αλ-Χάσαν, σουνίτης μουσουλμάνος και συνεργάτης του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Σάαντ Χαρίρι, είχε αποκαλύψει πρόσφατα μια υποστηριζόμενη από τη Συρία συνωμοσία που είχε στόχο την πρόκληση αναταραχής στο Λίβανο. Στην έρευνά του εμπλέκετο το όνομα ενός φιλοσύρου λιβανέζου πολιτικού και ενός στενού συνεργάτη του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ σε σχέση με τον σχεδιασμό βομβιστικών επιθέσεων στο Λίβανο.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ημέρα πένθους στο Λίβανο, παραίτηση Μικάτι"

Leave a reply