[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ιταλία: Φοιτητές συγκρούονται με αστυνομικές δυνάμεις
Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO


Άγριες συμπλοκές ανάμεσα στους άνδρες της ιταλικής αστυνομίας και φοιτητές που διαδήλωναν κατά των μέτρων λιτότητας, σημειώθηκαν πριν λίγη ώρα σε Ρώμη, Μιλάνο και Τορίνο.

Οι φοιτητές, εκ των οποίων και πολλοί ανήλικοι μαθητές, συγκεντρώθηκαν στις ιταλικές πόλεις, διαμαρτυρόμενοι για την οικονομική κρίση που επηρεάζει την παιδεία, ενώ ομάδα στο Τορίνο προσπάθησε να πετάξει καπνογόνα στην τοπική έδρα του υπουργείου Παιδείας.

Με συνθήματα όπως «είμαστε 3.000», «όλοι μαζί τους φοβίζουμε», «είμαστε όλοι αντιφασίστες», «το δημόσιο σχολείο δεν πωλείται», «ο πολιτισμός φοβίζει», πανό και φωτογραφίες του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Μόντι, τις οποίες έκαψαν, οι νεαροί έκλεισαν κεντρικούς δρόμους και πλατείες, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές που έχουν υποστεί ήδη τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και για όσες ακόμα θα ακολουθήσουν.

Στη Ρώμη και το Μιλάνο οι διαδηλωτές προσπάθησαν να εμποδίσουν σώμα αστυνομικών, κρατώντας κράνη και ασπίδες, με αποτέλεσμα οι άνδρες της αστυνομίας να τους απωθήσουν, τραυματίζοντας πολλούς από αυτούς.

«Πολλοί δεχθήκαμε κλωτσιές στην πλάτη, ή μας σταμάτησαν βίαια βάζοντας μας το γόνατο στον αυχένα. Είναι τρελό, δε μπορεί να αντιδρούν έτσι» είπε ένας διαδηλωτής στην εφημερίδα «Il Messaggero».

Οι τοπικές αρχές προχώρησαν σε κρατήσεις τουλάχιστον 15 νεαρών, ενώ γύρω στους 12 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Παρά τις εντάσεις ωστόσο, οι φοιτητές προειδοποιούν ότι «αυτή είναι μόνο η πρώτη από μια σειρά κινητοποιήσεων».




STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ιταλία: Φοιτητές συγκρούονται με αστυνομικές δυνάμεις"

Leave a reply