[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Απορρίφθηκε η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για κλήτευση Παπανδρέου αναφορικά με τη λίστα Λαγκάρντ
Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Άγνοια του θέματος της "λίστας Λαγκάρντ", δήλωσε ο Φ. Σαχινίδης. Απορρίφθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για κλήση του Γ. Παπανδρέου«Δεν είχα και δεν έχω καμία γνώση για το θέμα της "λίστας Λαγκάρντ". Οι αρμοδιότητες που είχα, όταν ανέλαβα καθήκοντα υπουργού Οικονομικών, τον Μάρτιο του 2012, αφορούσαν το γενικό λογιστήριο του κράτους». Αυτό δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, στην οποία συνεχίζεται η ακρόασή του με ερωτήσεις βουλευτών.

Την ερχόμενη Πέμπτη, θα καταθέσει στην Επιτροπή Θεσμών ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σχετικά με τη "λίστα Λαγκάρντ". Αυτό αποφάσισε η Επιτροπή και ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας δήλωσε σύμφωνος.

Στο μεταξύ, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέθεσε πρόταση, η οποία ωστόσο απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία, να κληθούν και να καταθέσουν στην Επιτροπή ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης, ο νομικός σύμβουλος του κράτους Τάσος Μπάνου, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Δημήτρης Γεωργακόπουλος, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας, ο Έλληνας πρεσβευτής στη Γαλλία Κωνσταντίνος Χαλαστάνης και η γραμματέας του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, Χρύσα Χατζή.

Υπέρ της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή. Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης ψήφισε «παρών» ενώ απέρριψαν την πρόταση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, καθώς και ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, κάνοντας λόγο για προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τη διαλεύκανση της αλήθειας.

Η Επιτροπή, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του κ. Στουρνάρα, θα συζητήσει και την πρόταση να μετατραπεί σε Εξεταστική Επιτροπή, για να συνεχίσει το έργο της.


Πηγή: news247

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Απορρίφθηκε η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για κλήτευση Παπανδρέου αναφορικά με τη λίστα Λαγκάρντ"

Leave a reply