[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ντράγκι: Άμεση εφαρμογή του μηχανισμού εποπτείας των τραπεζών
Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), κ. Μάριο Ντράγκι δήλωσε σήμερα Τρίτη ότι επιθυμεί ο μελλοντικός ευρωπαϊκός μηχανισμός εποπτείας των τραπεζών να έχει δημιουργηθεί ήδη από την 1η Ιανουαρίου του 2013.

Ο ρόλος αυτός αναμένεται να ανατεθεί στην ΕΚΤ. «Είναι σημαντικό η (ευρωπαϊκή) ρυθμιστική αρχή να έχει δημιουργηθεί την 1η Ιανουαρίου», σημείωσε κατά την ακρόασή του από την Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία αναμεταδόθηκε από την τηλεόραση του κοινοβουλίου.

Στη συνέχεια θα μπορούμε επισήμως να αρχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί με τους εθνικούς ρυθμιστικούς φορείς για να τεθεί σε ισχύ το σύστημα", συνέχισε, υπολογίζοντας ότι θα χρειαστεί «περίπου ένας χρόνος» για να είναι πλήρως επιχειρησιακός ο μηχανισμός αυτός.
Ο κ. Ντράγκι επέμεινε στην ανάγκη να προχωρήσει αυτό γρήγορα για να κοπούν οι επιζήμιοι δεσμοί ανάμεσα στην τραπεζική κρίση και την κρίση χρέους. Ο ίδιος επανέλαβε ότι θα υπάρχει σαφής διαχωρισμός μεταξύ του τραπεζικού ελέγχου και της νομισματικής πολιτικής με τη δημιουργία ενός συμβουλίου εποπτείας, το οποίο θα έχει εξουσιοδοτηθεί να λαμβάνει τις αποφάσεις.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ κάλεσε επίσης τους ευρωβουλευτές να συνεχίσουν τη διαδικασία για το διορισμό του Λουξεμβούργιου, κ. Ιβ Μερς στο διοικητικό της συμβούλιο, παραδεχόμενος ταυτοχρόνως την έλλειψη γυναικών στις θέσεις λήψης αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. «Την χρηματοπιστωτική κρίση την χειρίστηκαν οι άνδρες», αναγνώρισε, κρίνοντας ότι έχει έρθει η ώρα για να αλλάξει αυτό και να προωθηθούν γυναίκες στις πιο υψηλόβαθμες θέσεις. Ωστόσο δεν αποφασίζει η ΕΚΤ ποιο πρόσωπο θα προταθεί για το διοικητικό της συμβούλιο, υπενθύμισε.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ντράγκι: Άμεση εφαρμογή του μηχανισμού εποπτείας των τραπεζών"

Leave a reply