[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΕΑΝΤΕΡΤΑΛΙΣΜΟΣ
Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO


Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια πραγματοποιήθηκαν οι φετινές εκδηλώσεις για την 70ή επέτειο από την μάχη του Ελ Αλαμέιν. Ο κ. Παπούλιας ευχήθηκε καλύτερες ημέρες για την Ελλάδα, τονίζοντας ότι «με αυτή τη δύναμη ψυχής που έχει ο Έλληνας, θα ξεπεράσει την οποιαδήποτε κρίση, έστω και αν υποφέρει τόσο πολύ».

Μάλιστα! Η ψυχή του Έλληνος, όπως θα έλεγαν και οι χρυσαυγίτες. Ελληνόψυχοι, γενικώς. Η επέλαση του νεοφιλελευθερισμού, η παράδοση της χώρας στην Τρόικα και στους τραπεζίτες, οι φοροφυγάδες, τα σκάνδαλα που εμπλέκονται πολιτικοί, θα νικηθούν όλα από την ελληνική ψυχή. Ίσως επειδή όλα αυτά τα κακά είναι βάρβαροι. Και ο ελληνόψυχος πάντα νικά τους βαρβάρους. Ή τους ξεχνά μέχρι να τον κατακτήσουν και πάλι. Αυτό είναι πιο βολικό για τους βάρβαρους.

Ο ελληνόψυχος Γιώργος Παπανδρέου που έκανε ό,τι έκανε από γνήσια αγάπη για την πατρίδα! Ο ελληνόψυχος Σαμαράς που θεωρεί «τεχνικές λεπτομέρειες» τα εργασιακά, το κάνει για την πατρίδα. Ο ελληνόψυχος Βενιζέλος μιλά με «γνώμονα την πατρίδα»! Ναι, μέχρι κι ο Κουβέλης έγινε ελληνόψυχος και στηρίζει το μακελειό, για χάρη της πατρίδας!

Ο Έλληνας, λοιπόν, υποφέρει για την πατρίδα σύμφωνα με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου. Όμως, θα νικήσει! Επειδή είναι Έλληνας κι αυτό αρκεί. Έτσι δεν είναι; Δε χρειάζεται να παλέψει. Δε χρειάζεται να διεκδικήσει. Δε χρειάζεται να αντισταθεί. Είναι Έλληνας κι αυτό αρκεί. Έτσι μας λέει ο κ. Παπούλιας και το τρίο Στούτζες της κυβέρνησης.

Ποια η διαφορά της οπτικής γωνίας από εκείνη που βλέπει τα πράγματα η Χρυσή Αυγή; Καμία! Πάντα το «αίμα – τιμή – χρυσή αυγή» ακολουθείται από συνθήματα για την ελληνική ψυχή. Ο πολιτικός νεαντερνταλισμός στο μεγαλείο του. Λαϊκισμός του χειρότερου είδους. Η ευκολία της «Ιστορίας» μας, των «προγόνων» μας, της «μαγκιάς» μας. Η καθαρότητα της ψυχής, απαλλαγμένη από κάθε ίχνος σοβαρότητας κι ενοχής.

«Το ότι η μικρή Ελλάδα δίνει νεκρούς για την ελευθερία και για την αντιμετώπιση κάθε βαρβαρισμού και φασισμού, είναι ένα μήνυμα παγκόσμιο» προσέθεσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η «μικρή Ελλάδα»! Τι γλυκό! Συμμαζεμένα πράγματα. Αλλά όχι! Η «μικρή Ελλάδα», η μια σταλιά, στέλνει παγκόσμια μηνύματα! Αντιμετωπίζει κάθε βαρβαρισμό και φασισμό. Μακάρι να ήταν ομιλία δασκάλου σε δημοτικό σχολείο της ελληνικής επαρχίας του ’60. Είναι μήνυμα αρχηγού κράτους το 2012.

Κι άραγε, τώρα που η Ελλάδα δίνει πάλι νεκρούς και πεινασμένους με το ζόρι, στη μάχη εναντίον ποιου φασισμού και βαρβαρισμού τους δίνει; Αυτόν τον φασισμό και την βαρβαρότητα δεν είναι που ευλόγησε πολιτικά με όλος του το πάθος ο κ. Παπούλιας; Αυτοί οι φασίστες και οι βάρβαροι δεν είναι οι συνομιλητές του; Ή μήπως ο κ. Πρόεδρος εννοεί εμάς όταν μιλά για φασίστες και βαρβάρους; Μήπως ο κ. Πρόεδρος καταγγέλλει εμάς που είμαστε εναντίον των μνημονίων και της εξαθλίωσης; Ποιοι είναι άραγε οι ελληνόψυχοι, κ. Παπούλια; Μήπως τα ΜΑΤ; Μήπως τα «παιδιά» της ΔΙ.ΑΣ.; Μήπως οι ασφαλίτες;

Αν δεν ξέραμε τον πρωταγωνιστικό ρόλο του κ. Παπούλια σε αυτό το ξεκλήρισμα των Ελλήνων, ίσως και να μπερδευόμασταν. Από τις ημέρες, όμως, της πρωθυπουργίας του Γιώργου Παπανδρέου έδειξε πεντακάθαρα με ποιον είναι. Και ίσως γι’ αυτό θα έπρεπε να έχει μία δόση αυτογνωσίας η δήλωσή του ότι «όποιος αγνοεί την ιστορία, χάνει τον προσανατολισμό του». Ιστορικά, κύριε Πρόεδρε, οι προδότες έχουν συγκεκριμένη πορεία, δε χάνονται. Περπατάνε τον τελευταίο τους δρόμο, με τα χέρια δεμένα στην πλάτη…

kartesios

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΕΑΝΤΕΡΤΑΛΙΣΜΟΣ"

Leave a reply