[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Θερίζουν ότι έσπειραν.
Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO



Γράφει ο Γιώργος Νύκτας 


Όταν σπέρνεις ανέμους είναι αναμενόμενο ότι θα θερίσεις θύελλες. Και δυστυχώς το πολιτικό σύστημα  τα τελευταία χρόνια έσπειρε πολλούς άνεμους, και τους καρπούς τους γεύεται σήμερα. Ίσως  η μέθη,  η δύναμη, και η αλαζονεία  της εξουσίας να το έκαναν να νοιώθει παντοδύναμο και άτρωτο. Σήμερα ζούμε μια πρωτοφανή  παρακμή κα ανυποληψία του πολιτικού συστήματος. Η ευθύνη γι'αυτό το νοσηρό και απαξιωτικό  πολιτικό κλίμα ανήκει εξολοκλήρου στα.........
δυο πάλε ποτέ μεγάλα πολιτικά κόμματα που  τα τελευταία  χρόνια  διαχειρίστηκαν τις τύχες της Χώρας με αποτυχία. Τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης τους είναι τραγικά, και δυστυχώς τα βιώνουμε όλοι.  

Χρόνια τώρα δεν θυμάμαι πόσα, παρακολουθούμε την πολιτική ζωή της χώρας να δηλητηριάζεται κατά καιρούς από  διάφορα σκάνδαλα (Δομημένα ομόλογα, Κουμπάροι, Βατοπεδι, SIEMENS, Μίζες) και το πολιτικό σύστημα να μην έχει την διάθεση και πιθανόν την ικανότητα να ρίξει άπλετο φως σε όλες αυτές τις υποθέσεις που δημιουργούν τα μαύρα σύννεφα στον πολιτικό  ουρανό και αμαυρώνουν την εικόνα τις πολιτικής.  Τα πολιτικά κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα  είχαν τις ευκαιρίες όχι όμως και την ικανότητα όπως φαίνεται να κάνουν την αυτοκάθαρση και την εξυγίανση τους. Άβουλα όμως και ανίκανα προτίμησαν να αφήνουν τα βαρίδια να τους βουλιάζουν στην ανυποληψία. Αυτό βέβαια το εισπράττουν σήμερα από την κοινωνία όπου το μεγαλύτερο κομμάτι της δείχνει να τους γυρίζει την πλάτη. (Βλέπε αποτελέσματα τελευταίων εκλογών).    

Τούτες τις μέρες έσκασε μύτη στην επικαιρότητα και η καλά φυλαγμένη σαν εφτασφράγιστο μυστικό ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ  ή αλλιώς λίστα της ντροπής. Ήρθε να απόδειξη σε όλους  την κατάφωρη αδικία που γίνεται τα τελευταία χρόνια σε βάρος των Λαϊκών στρωμάτων, και ακόμα να μας καταδείξει πως αντιλαμβάνονται την κοινωνική δικαιοσύνη αυτοί που την είχαν φυλαγμένη  στα συρτάρια τους. Πείθεται πλέον και ο πιο δύσπιστος για το ανήθικο παιχνίδι που παίχτηκε σε βάρος των μισθωτών, των συνταξιούχων, των ανέργων, και των πολυτέκνων. Πόσο ποιο ανώδυνα για όλους αυτούς θα ήταν τα οικονομικά μέτρα αν καλούσαν τους φοροφυγάδες της λίστας να πληρώσουν αυτά που τους αναλογούσαν;  Και όμως στη Γαλλία, στη Γερμανία και σε άλλα Ευρωπαϊκά κράτη  οι αναφερόμενοι φοροφυγάδες  σε παρόμοιες λίστες κλήθηκαν να πληρώσουν και πλήρωσαν. Η υπόθεση της λίστας μας έδειξε ακόμα  την  ηθική  καθώς και το  πολιτικό  ανάστημα  όλων αυτών που την διαχειρίστηκαν. Μένει τώρα στη δικαιοσύνη να διερευνήσει ποιοι και γιατί την ώρα που κάποιοι λυγίζουν  κάτω από το βάρος των οικονομικών, μέτρων κάποιοι άλλοι μπορούν να μένουν  στο απυρόβλητο.  
 
Δυστυχώς για το πολιτικό σύστημα όλο αυτό το κοκτέιλ  δημιούργησε  ένα νοσηρό πολιτικό κλίμα, και μια γενικότερη  απαξίωση.      Για το προφίλ και την εικόνα  που παρουσιάζει σήμερα  στην κοινωνία, υπεύθυνοι είναι  αυτοί που τα τελευταία χρόνια κυβέρνησαν την Χώρα, δηλαδή αυτοί  που οδήγησαν την Ελλάδα στα σαγόνια των τοκογλύφων, και το Λαό στην εξαθλίωση. Τώρα τα πρώην μεγάλα κόμματα με αποκλειστικά  δική τους ευθύνη εισπράττουν από την κοινωνία ότι ακριβώς έσπειραν. Και όταν βέβαια σπέρνεις αγκάθια είναι αδύνατο να θερίσεις τριαντάφυλλα.  

Καμιά εύθηνη για όλα αυτά που συμβαίνουν στο χώρο της πολιτικής δεν έχουν ο Λαός και η κοινωνία. Ο Λαός ευθύνη έχει μόνο για τις επιλογές του, και είναι πια καιρός να κατανοήσει ότι δεν έχει ανάγκη από πολιτικούς με ευλύγιστη μέση. Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε η Χωρά έχει ανάγκη από έντιμους και γενναίους πολιτικούς που θα υπερασπίζονται την ακεραιότητα της Χώρας και την ευημερία του Λαού. Πολιτικούς που θα μπορέσουν τη σημερινή  Ελλαδίτσα  του Ραϊχενμπαχ,  του Τομσεν και των άλλων τοκογλύφων, να την κάνουν ξανά ΕΛΛΑΔΑ μεγάλη και περήφανη, απαλλαγμένη από τη   δουλεία και τα δεσμά της διεθνούς τοκογλυφίας.



STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Θερίζουν ότι έσπειραν."

Leave a reply