[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
«Παγώνει» η νέα μείωση μισθών στο δημόσιο
Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Αναστέλλεται μέχρι νεοτέρας το δεύτερο κούρεμα μισθών


"Παγώνει" το υπουργείο Οικονομικών τις περαιτέρω μειώσεις στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων που προβλεπόταν από το δεύτερο μνημόνιο και θα ίσχυαν από την 1η Νοεμβρίου.

Ενόψει της νέας συμφωνίας με την τρόικα που προβλέπει την κατάργηση όλων των επιδομάτων, όπως το Κίνητρο Επίτευξης Στόχων (ΚΕΣ) και το Κίνητρο Επίτευξης Δημοσιονομικών Στόχων (ΚΕΔΣ), το υπουργείο αποφάσισε να προχωρήσει σε πάγωμα επιπλέον μειώσεων για να αποφευχθεί μία κοινωνική έκρηξη.

Η αναστολή των περικοπών αφορά κατά κύριο λόγο τελωνειακούς, εφοριακούς, υπαλλήλους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, του Γενικού Χημείου, οικονομικούς επιθεωρητές, μερίδα υπαλλήλων του υπουργείου Ανταγωνιστικότητας και άλλων υπουργείων.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονταν στο νόμο για το ενιαίο μισθολόγιο, όσοι υπάλληλοι είχαν μείωση στις αποδοχές τους που ξεπερνούσε το 25%, το ποσοστό πάνω από το όριο αυτό θα κόβονταν σε τρεις ισόποσες δόσεις.

Το 1/3 του υπερβάλλοντος ποσοστού θα κόβονταν την 1η Νοεμβρίου 2012, το υπόλοιπο 1/3 την 1η Νοεμβρίου 2013 και το τελευταίο μέρος την 1η Νοεμβρίου 2014.

Ειδικότερα αν η συνολική μείωση των αποδοχών ήταν 49%, το 25% έχει ήδη κοπεί από πέρυσι το Νοέμβριο, ένα 8% θα κοβόταν από τον φετινό Νοέμβριο, ένα άλλο 8% από την 1η Νοεμβρίου 2013 και το υπόλοιπο 8% την 1η Νοεμβρίου 2014.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι στο ενιαίο μισθολόγιο είχε περιληφθεί αυτή η ρύθμιση, καθώς από τις διατάξεις του προέκυπταν συνολικές μειώσεις αποδοχών που σε αρκετές περιπτώσεις υπαλλήλων με υψηλά επιδόματα έφθαναν ακόμη και το 52%.

Όμως, σύμφωνα με σχετική διάταξη, η οποία περιλήφθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείο Οικονομικών το οποίο κατατέθηκε στην Βουλή προβλέπεται ότι αναστέλλεται η επιπλέον του 25% μείωση.

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "«Παγώνει» η νέα μείωση μισθών στο δημόσιο"

Leave a reply