[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
ΣΥΡΙΖΑ: Ο λαός θα πει το δικό του «ΟΧΙ»
Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Σύνθημα ανατροπής «για μια κυβέρνηση που θα υπηρετεί τον λαό» δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο μήνυμά του για την εθνική επέτειο. «Η 28η Οκτώβρη του 1940 και το έπος της αντίστασης αποτελούν μια τρανή απόδειξη της δύναμης που έχει ο λαός όταν οργανώνεται και παλεύει», τονίζει η Κουμουνδούρου.

«Η είδηση δεν είναι τα μέτρα και η πολιτική της κυβέρνησης, αλλά οι αγώνες που δίνονται από την κοινωνία», σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η επίθεση που δεχόμαστε σήμερα είναι μια επίθεση ενάντια στο σύνολο των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων του κόσμου της εργασίας, της νεολαίας, της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Βιώνουμε ένα τεράστιο πλιάτσικο απέναντι σε όλες τις μορφές δημοσίου πλούτου», τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα του Α. Τσίπρα.

«Μοναδικός τους στόχος, η διασφάλιση των προνομίων και της κερδοφορίας των λίγων. Οι ίδιοι που πλούτισαν στον καιρό της 'ανάπτυξης' προσπαθούν σήμερα να μετατρέψουν την κρίση σε ευκαιρία για να βγάλουν ακόμα μεγαλύτερα κέρδη με την πιο αντικοινωνική πολιτική που έχει εφαρμοστεί στην χώρα από τη μεταπολίτευση και μετά», υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κουμουνδούρου κάνει εκτενή αναφορά και στην άνοδο του νεοφασισμού εν μέσω κρίσης.
«Η μνήμη της 28ης Οκτώβρη αποτελεί και μνήμη της μεγάλης νίκης των λαών ενάντια στον φασισμό. Ο φασισμός που γεννήθηκε μέσα από την τεράστια πολιτική και οικονομική κρίση στα τέλη της δεκαετίας του 1920, σε αντίθεση με όσα έλεγαν οι πολιτικοί του εκπρόσωποι, αποδείχτηκε ο καλύτερος συνεργάτης των οικονομικά ισχυρών και βύθισε τους λαούς στην φρίκη του Β' Παγκοσμίου πολέμου. Σήμερα φασιστικά νεοναζιστικά μορφώματα όπως η Χρυσή Αυγή, εκμεταλλεύονται την οικονομική και πολιτική κρίση αλλά και το ξεθώριασμα της μνήμης» και «οι πολιτικοί απόγονοι των ταγμάτων ασφαλείας και των συνεργατών με τον κατακτητή διεκδικούν ξανά πολιτικό ρόλο». «Όπως και τότε όμως», σημειώνεται, «ο πραγματικός τους εχθρός είναι ο λαός που τρία χρόνια τώρα παλεύει ενάντια στους οικονομικά ισχυρούς, που παλεύει για δημοκρατία. Ακριβώς γι' αυτό δεν συμμετείχαν σε κανένα από τους μεγάλους αγώνες του λαού όπως οι εργατικές κινητοποιήσεις ή το κίνημα των πλατειών».

Κλείνοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύει πως και στη φετινή επέτειο ο λαός θα εκφράσει με μαζικό και ειρηνικό τρόπο το δικό του «ΟΧΙ» στη μνημονιακή πολιτική και στα «μισαλλόδοξα κηρύγματα των νοσταλγών του φασισμού».

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "ΣΥΡΙΖΑ: Ο λαός θα πει το δικό του «ΟΧΙ» "

Leave a reply