[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
ΗΠΑ: Στήθος με στήθος οι δύο υποψήφιοι
Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Τρεις εβδομάδες απομένουν ως τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ και οι δύο υποψήφιοι εξακολουθούν να δίνουν μια μάχη στήθος με στήθος, με τον απερχόμενο πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να διατηρεί ωστόσο ένα ελαφρύ προβάδισμα έναντι του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του Μιτ Ρόμνεϊ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Ο Ομπάμα κερδίζει τις εκλογές με ένα 49% των ψήφων έναντι ποσοστού 46% που συγκεντρώνει ο Ρόμνεϊ, δείχνει η πιο πρόσφατη δημοσκόπηση των ABC News/Washington Post, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Ωστόσο η διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων είναι μικρότερη του περιθωρίου σφάλματος που έχει η δημοσκόπηση αυτή.

Ο Ομπάμα προηγείται επίσης με 51% των ψήφων έναντι 46% που λαμβάνει ο Ρόμνεϊ σε εννέα πολιτείες-κλειδιά: Κολοράντο, Φλόριδα, Αϊόβα, Νεβάδα, Νιου Χάμσαϊρ, Βόρεια Καρολίνα, Οχάιο, Βιρτζίνια και Ουισκόνσιν.

Η διάθεση του εκλογικού σώματος έχει ελαφρά βελτιωθεί, δείχνει επίσης η δημοσκόπηση αυτή, αν και εξακολουθεί να είναι αρκετά άσχημη. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, μόνον το 42% των καταγεγραμμένων ψηφοφόρων που ερωτήθηκαν πιστεύει ότι η χώρα βαίνει προς την σωστή κατεύθυνση.

Η καλή είδηση για τον Ομπάμα είναι ότι το ποσοστό αυτό αυξήθηκε κατά 13 μονάδες σε σχέση με αυτό του Αυγούστου, το οποίο σημαίνει ότι έχει πιθανότητες να επανεκλεγεί.

Κανένας από τους υποψηφίους δεν κατάφερε να πείσει το εκλογικό σώμα ότι το οικονομικό του πρόγραμμα θα προχωρήσει, δείχνει επίσης η δημοσκόπηση. Μόνον το 51% των πιθανών εκλογέων εμπιστεύεται τον Ρόμνεϊ ότι θα βελτιώσει την οικονομική κατάσταση, έναντι ποσοστού 48% που εμπιστεύεται τον Ομπάμα.

Την ίδια ώρα το 57% των ερωτηθέντων πιστεύει ωστόσο ότι η πολιτική του Ρόμνεϊ θα είναι πιο ευνοϊκή για τους πλούσιους απ' ό,τι για τη μεσαία τάξη. Αντιθέτως το 68% πιστεύει ότι η πολιτική του Ομπάμα θα είναι πιο πολύ υπέρ της μεσαίας τάξης.

Ο Ομπάμα υστερεί κατά 11 μονάδες μεταξύ των λευκών ψηφοφόρων, αλλά είναι το φαβορί, με 78%, μεταξύ των ψηφοφόρων άλλων φυλετικών ομάδων.

Η δημοσκόπηση αυτή έγινε σε δείγμα 1.252 ενηλίκων, μεταξύ των οποίων 1.063 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι και 923 πιθανοί ψηφοφόροι, μεταξύ της 10ης και της 13ης Οκτωβρίου και έχει περιθώριο στατιστικού σφάλματος συν/πλην 3,5 μονάδων.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "ΗΠΑ: Στήθος με στήθος οι δύο υποψήφιοι"

Leave a reply