[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Τουρκία: Τουλάχιστον οκτώ νεκροί σε συγκρούσεις του στρατού με το PKK
Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO


Τουλάχιστον οχτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και επτά ακόμη τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συμπλοκών που σημειώθηκαν τη Δευτέρα,  μεταξύ των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στην ορεινή νοτιοανατολική επαρχία Χακάρι της Τουρκίας, κοντά στα σύνορα με το Ιράν και το Ιράκ.


Σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου Reuters, οι τουρκικές δυνάμεις επιτέθηκαν με την υποστήριξη μαχητικών ελικόπτερων σε ένα από τα στρατόπεδα του PKK, σκοτώνοντας έξι ενόπλους. Από την τουρκική πλευρά, ένας στρατιώτης και ένας άμαχος χωρικός έχασαν τη ζωή τους, ενώ τέσσερις στρατιώτες και τέσσερις αντάρτες τραυματίστηκαν.

Οι συγκρούσεις μεταξύ του τουρκικού στρατού και των κούρδων ανταρτών έχουν κλιμακωθεί κατά τους τελευταίους μήνες. Η Άγκυρα έχει αποδώσει την επιδείνωση της κατάστασης στο καθεστώς του σύρου προέδρου Μπαράρ αλ-Άσαντ, κατηγορώντας τη Δαμασκό πως εξοπλίζει τους κούρδους μαχητές. Στον αντίποδα, η Συρία ισχυρίζεται πως η Τουρκία υποστηρίζει τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις που μάχονται κατά της κυβέρνησης Άσαντ.

Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο πλαίσιο της πολυετούς ένοπλης διαμάχης μεταξύ της Τουρκίας και του PKK.


Πηγή

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Τουρκία: Τουλάχιστον οκτώ νεκροί σε συγκρούσεις του στρατού με το PKK"

Leave a reply