[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Der Spiegel: «Η τρόικα παίζει πολιτικά παιχνίδια και πρέπει να διαλυθεί!»
Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Λίγο μετά τις 3:30 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα για το νέο πακέτο των περικοπών, την ώρα που το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel με δημοσίευμά του χαρακτηρίζει «πιόνια πολιτικών συμφερόντων», τους ελεγκτές της τρόικας, και προτείνει τη διάλυσή της.


Εξερχόμενοι του κτηρίου του υπουργείου Οικονομικών, έπειτα από την ασυνήθιστα σύντομη -μόλις 1,5 ώρας- συνάντησή τους με τον κ. Στουρνάρα, οι αντιπρόσωποι της τρόικας στην Ελλάδα δεν θέλησαν να κάνουν κάποιο σχόλιο ή δήλωση, πέραν του λακωνικού «ουδέν σχόλιο» του Πόουλ Τόμσεν.

Πάντως, οι πληροφορίες θέλουν τους τρεις άνδρες να ήταν εμφανώς κατηφείς, χωρίς να αναφέρονται περισσότερα.

Σκληρή κριτική από Der Spiegel

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, καθένα από τα μέλη της τρόικας ακολουθεί τα δικά του συμφέροντα, ενώ οι αποφάσεις για την τύχη της Ελλάδας, λαμβάνονται τελικά από τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης και κυρίως από το Βερολίνο.

«Ακριβώς επειδή πρέπει να ληφθούν αντιδημοφιλείς αποφάσεις, είναι βολικό να φορτώνονται όλα σε ανεξάρτητες επιτροπές, χωρίς την κρίση των οποίων, δεν αποφασίζεται, υποτίθεται, τίποτα», αναφέρει ο αρθρογράφος και τονίζει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, ενώ το ΔΝΤ πιέζει για μια κατά το δυνατόν πιο αντικειμενική έκθεση.

«Αν η τρόικα παρουσιάσει μια αρνητική για την Ελλάδα έκθεση, το ΔΝΤ θα μπορούσε να σταματήσει τη συμμετοχή του στην διάσωση της Ελλάδας. Ακόμη όμως και χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ, τα κράτη της Ευρωζώνης δεν θα αφήσουν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει», υποστηρίζει το περιοδικό.     

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Der Spiegel: «Η τρόικα παίζει πολιτικά παιχνίδια και πρέπει να διαλυθεί!»"

Leave a reply