[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Οι μάχες που συγκλόνισαν τον κόσμο (pics)
Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Κατά τη διάρκεια των χρόνων, έχουμε παρακολουθήσει συγκλονιστικές μάχες ανάμεσα σε δύο αθλητές, οι οποίοι διεκδικούν τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή του κόσμου. Παραδείγματα πάρα πολλά και ιστορικά.

Κριστιάνο Ρονάλντο – Λιονέλ Μέσι (2009-)
Το ερώτημα που απασχολεί τους περισσότερους οπαδούς του ποδοσφαίρου είναι ποιος από τους Μέσι και Ρονάλντο είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου. Ο Ζοζέ Μουρίνιο έδωσε την καλύτερη απάντηση, τονίζοντας πως δεν υπάρχει λόγος να γίνεται αυτή η σύγκριση καθώς και οι δύο ποδοσφαιριστές είναι από άλλο πλανήτη. Η μεταξύ τους κόντρα ξεκίνησε με την μεταγραφή του «CR7» στην Ρεάλ το 2009 και ελπίζουμε να συνεχιστεί για πολλά χρόνια ακόμη, καθώς το θέαμα που προσφέρουν είναι πραγματικά σπάνιο.

Ρότζερ Φέντερερ – Ραφαέλ Ναδάλ (2004-)
Για τους φίλους του τένις, το αντίστοιχο ερώτημα έχει να κάνει με τους Ράφαελ Ναδάλ και Ρότζερ Φέντερερ. Οι μάχες των δύο μέσα στα κορτ είναι συγκλονιστικές και όπως είναι λογικό τραβούν τα βλέμματα κάθε φορά που «συγκρούονται» σε κάποιο τουρνουά. Το 2004 πραγματοποιήθηκε η πρώτη μεταξύ τους μάχη, με τον 17χρονο τότε Ισπανό να νικάει τον Ελβετό. Εκ τότε έχουν συναντηθεί άλλες 27 φορές με τον Ναδάλ να έχει τη μερίδα του λέοντος, καθώς έχει αναδειχθεί νικητής 18 φορές.

Μάικλ Φελπς – Ράιαν Λόχτι (2004-2012)
Στον χώρο της κολύμβησης, δύο κορυφαίοι κολυμβητές συναντήθηκαν το 2004 και έως το 2012 έδωσαν πραγματικές μάχες μέσα στη πισίνα. Μάικλ Φελπς και Ράιαν Λόχτι είναι δίχως καμία αμφιβολία, το πιο συναρπαστικό δίδυμο που είδαμε ποτέ να κοντράρεται στη πισίνα.
Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, ο Φελπς πήγε στον Λονδίνο ως ο πιο επιτυχημένος Ολυμπιονίκης όλων των εποχών, με τον Λόχτι όμως να είναι αποφασισμένος να γίνει ο πρώτος άνδρας που μετά από 35 χρόνια, κατακτάει δύο ξεχωριστά χρυσά μετάλλιο μέσα σε ένα βράδυ. Παρά τη προσπάθεια του επέστρεψε στην Αμερική με ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο στα μπαγκάζια του, χάνοντας από τον συμπατριώτη του. Ο Φελπς από την άλλη μεριά, επέστρεψε στην πατρίδα του ως ο πιο επιτυχημένος κολυμβητής σε τρεις συνεχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Δείτε ακόμα ορισμένες μονομαχίες που άφησαν ιστορία όπως το παρουσίασε το goal.com:
Άιρτον Σένα – Άλεν Προστ (1988-1994, Formula 1)

Σούγκαρ Ρέι Λέναρντ - Ρομπέρτο Ντουράν (1980-1989, Μποξ)

Στιβ Οβέτ – Σεμπάστιαν Κόε (1980-1983, Στίβος)

Τζον Μακενρόι – Μπγιορν Μποργκ (1978 – 1983, Τένις)

Λάρι Μπερντ – Μάτζικ Τζόνσον (1979 – 1987, Μπάσκετ)

Μοχάμεντ Άλι – Τζο Φρέιζερ (1971 – 1975, Μποξ)

Τζακ Νίκλαους – Άρνολντ Πάλμερ (1960 – 1967, γκολφ)





STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Οι μάχες που συγκλόνισαν τον κόσμο (pics)"

Leave a reply