[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Πάνω από 50 νεκροί σε επίθεση με παγιδευμένα αυτοκίνητα στη Συρία
Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Περισσότεροι από 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη διπλή επίθεση με παγιδευμένα αυτοκίνητα που σημειώθηκε σήμερα στο προάστιο Τζαραμάνα της Δαμασκού, την ίδια ώρα που οι αντάρτες κατέρριπταν άλλο ένα πολεμικό αεροσκάφος --το δεύτερο μέσα σε διάστημα 24 ωρών-- και αιχμαλώτιζαν έναν από τους πιλότους.


Η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οποία βασίζει τις πληροφορίες της σε ένα δίκτυο ακτιβιστών και γιατρών εντός της Συρίας, ανέφερε ότι από την επίθεση στην Τζαραμάνα σκοτώθηκαν 54 και τραυματίστηκαν 120 άνθρωποι. Στο προάστιο αυτό κατοικούν κυρίως Δρούζοι και χριστιανοί.

Το επίσημο συριακό πρακτορείο Sana από την πλευρά του έκανε λόγο για "επιθέσεις αυτοκτονίας" που διέπραξαν οι "τρομοκράτες" -- όρος με τον οποίο χαρακτηρίζονται οι αντάρτες. Σύμφωνα με τον προσωρινό απολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών οι νεκροί ανέρχονται στους 34 και οι τραυματίες στους 83.

Η μία από τις εκρήξεις σημειώθηκε κοντά σε ένα βενζινάδικο. Η πρόσοψη ενός κτιρίου αλλά και δεκάδες αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στη γύρω περιοχή υπέστησαν σοβαρές ζημιές. "Τι θέλουν στην Τζαραμάνα; Στην πόλη ζουν άνθρωποι απ' όλη τη Συρία (...) από την Ντεράα μέχρι τη Σουέιντα. Τι θέλουν; Να σκοτώσουν τα παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο;" φώναζαν εξοργισμένοι οι κάτοικοι της περιοχής.

Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν ταυτόχρονα στις 6:30 το πρωί. Οι επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα πάντως είναι ένας τρόπος που χρησιμοποιούν οι ισλαμικές οργανώσεις.

Νωρίς το πρωί, οι αντάρτες κατέρριψαν άλλο ένα μαχητικό αεροσκάφος, στα βορειοδυτικά της χώρας, και έπιασαν αιχμάλωτο έναν από τους πιλότους του, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.
Το πολεμικό αεροσκάφος, τύπου MiG ή Sukhoi, συνετρίβη σε έναν ελαιώνα σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από την κοινότητα Τουρμανίν, στα βορειοδυτικά του Χαλεπιού, κοντά στη βάση Σέιχ Σουλεϊμάν η οποία πολιορκείται από τους αντάρτες και θεωρείται το τελευταίο προπύργιο των κυβερνητικών δυνάμεων σε αυτήν την περιοχή της χώρας.

Το Συριακό Παρατηρητήριο ανέφερε ότι το μαχητικό καταρρίφθηκε από πύραυλο αλλά κάποιοι από τους αυτόπτες μάρτυρες υποστήριξαν ότι δέχτηκε αντιαεροπορικά πυρά. Όλες οι πηγές πάντως συμφωνούν ότι χτυπήθηκε ενώ πετούσε σε μεγάλο ύψος, κάτι που ενισχύει την πιθανότητα να καταρρίφθηκε από πύραυλο.

Σύμφωνα πάντα με αυτές τις μαρτυρίες, οι δύο πιλότοι χρησιμοποίησαν με επιτυχία τα εκτινασσόμενα καθίσματα. Ο ένας αιχμαλωτίστηκε από τους αντάρτες αλλά η τύχη του δεύτερου παραμένει αδιευκρίνιστη.

Την Τρίτη οι αντάρτες κατέρριψαν και ένα ελικόπτερο χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά έναν πύραυλο εδάφους-αέρος. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο οι αντάρτες απέκτησαν πρόσφατα δεκάδες πυραύλου τέτοιου τύπου, πληροφορία που φαίνεται να επιβεβαιώνεται από τη σημερινή κατάρριψη. Ένας από τους ηγέτες τους, ο στρατηγός Άχμαντ Φατζ, είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι πύραυλοι αυτοί πέρασαν στην κατοχή τους όταν κατέλαβαν τη Βάση 46.

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Πάνω από 50 νεκροί σε επίθεση με παγιδευμένα αυτοκίνητα στη Συρία"

Leave a reply