[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Διονύσης Σαββόπουλος: "Μάνος Χατζιδάκις… Τώρα"
Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

H μεγάλη επιτυχία της καλοκαιρινής περιοδείας του Διονύση Σαββόπουλου -συμπεριλαμβανομένων των δύο sold out συναυλιών στο Ηρώδειο- έγιναν αιτία για την επανάληψη της μουσικής παράστασης με τίτλο "Μάνος Χατζιδάκις… Τώρα", στην αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στις 21 και στις 23 Νοεμβρίου.

Στον συνθέτη που σφράγισε με το έργο του τη μεταπολεμική ελληνική πραγματικότητα και που πραγματοποιώντας έναν μοναδικό και υποδειγματικό συγκερασμό τεχνοτροπιών, με ελληνικό και συγχρόνως διεθνές χαρακτήρα "ταξίδεψε την Ελλάδα" σε όλο τον κόσμο, στον σπουδαίο συνθέτη που η μουσική του επίδραση ανιχνεύεται από την τάση του έντεχνου που κυριάρχησε και συνεχίζει να κυριαρχεί, στον Μάνο Χατζιδάκι, είναι αφιερωμένες οι δύο μουσικές βραδιές του Διονύση Σαββόπουλου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Τα κείμενα και η ερμηνεία είναι του ίδιου του Διονύση Σαββόπουλου.

Συμμετέχει η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Δήμου Πατρέων και η Παιδική Χορωδία του Σπύρου Λάμπρου.
Διευθύνει η μαέστρος Φαίδρα Γιαννέλου, ενώ η διδασκαλία των χορωδιών έγινε από τον Βασίλη Χατζηνικολάου.

Παίζουν οι σολίστ, Τάκης Φαραζής, Γιώτης Κιουρτσόγλου, Γιάννης Αναστασάκης, Καλλίστρατος Δρακόπουλος, Θύμιος Παπαδόπουλος και η Βάσω Δημητρίου, η οποία έχει κάνει και τις ενορχηστρώσεις.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 27 τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, επιλεγμένα και τραγουδισμένα απ’ τον Διονύση Σαββόπουλο.

Ο ίδιος, σημειώνει για αυτές τις βραδιές:
"Ακούς ένα τραγούδι του Χατζιδάκι· τελειώνει και νιώθεις μέσα σου ευγενέστερος. Γιατί ξεπλένει από μέσα μας κάθε ευτέλεια, ανελευθερία και λαϊκισμό, δικό μας ή των άλλων, αδιάφορο.  
Υπάρχει κάτι σαν κορυφαία πράξη αντίστασής μέσα σ’ αυτά τα αγαπημένα κομμάτια. Σαν γλυκό φως στο σκοτάδι, που μας κάνει πιο ταπεινούς, δηλαδή πιο ικανούς για την αμοιβαία, επιτέλους, συγχώρεση. 
Έζησε και εργάστηκε σκληρά, με συνείδηση καταγωγής, ελεύθερο φρόνιμα, γενναιοδωρία και αυστηρότητα αληθινού μάγκα κι ανατολίτη.  
Έτσι και μόνον έτσι κατέκτησε κάποτε την οικουμένη και εξασφάλισε τη θέση του στην Ευρώπη, με χαρακτηριστική άνεση, σαν παιδί. Σαν Έλληνας. 
Μου λείπει φριχτά μέσα στη κρίση. Έχω βέβαια τις ηχογραφήσεις του αλλά, τόσα χρόνια συνεχώς, δε μου αρκεί πια μόνον να τις ακούω, θέλω να τα πω κι εγώ αυτά τα τραγούδια, ιδίως τώρα κι ας μη διαθέτω την φωνή που θα προτιμούσε ο Μάνος. 
Συμμερίζεστε άραγε κι εσείς αυτό το συναίσθημα;"

Διονύσης Σαββόπουλος
Αθήνα 6 Ιουλίου 2012

Ημέρα & Ώρα:
Τετάρτη 21 & Παρασκευή 23 Νοεμβρίου στις 21.00

Τιμές Εισιτηρίων:
Διακεκριμένη ζώνη: 55€
Α’ ζώνη: 45€ 
Β’ ζώνη: 35€
Γ’ ζώνη: 25€
65+ & Πολύτεκνοι: 10 €
Φοιτητές, νέοι άνεργοι, Α.Μ.Ε.Α.: 8 €

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 7282 333

Πηγή: nooz

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Διονύσης Σαββόπουλος: "Μάνος Χατζιδάκις… Τώρα""

Leave a reply