[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
ΗΠΑ: Λίγο πριν μιλήσουν οι ψηφοφόροι...
Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Με τις δημοσκοπήσεις να προμηνύουν μάχη στήθος με στήθος και τον τυφώνα "Σάντι" να δοκιμάζει τις αντοχές των Αμερικανών, οι δύο προεδρικοί υποψήφιοι Μπαράκ Ομπάμα και Μιτ Ρόμνεϊ βρίσκονται στην τελική ευθεία πριν τις εκλογές της Τρίτης.


Την Κυριακή, οι δύο υποψήφιοι συνέχισαν την περιοδεία τους σε όλη τη χώρα, με τον Ομπάμα να επισκέπτεται το Νιου Χάμσαϊρ, τη Φλόριντα, το Οχάιο και το Κολοράντο, και τον Ρόμνεϊ να μεταβαίνει στην Πενσυλβάνια, μια πολιτεία που οι σύμβουλοί του θεωρούν ότι μπορεί κερδίσει.

Σύμφωνα με τους  πολιτικούς αναλυτές, η κούρσα για τον Λευκό Οίκο παίζεται πόντο-πόντο.

Θα κριθεί στις λεγόμενες "αμφίρροπες πολιτείες" (swing states) - ιδίως στις πέντε κρισιμότερες από αυτές -, με κορυφαίο μεταξύ των αναποφάσιστων το Οχάιο.

Νέα δημοσκόπηση, λίγες ώρες πριν από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, δίνει το ίδιο ποσοστό πρόθεσης ψήφου - 48% - και στους δύο υποψηφίους.

Για τον Ομπάμα το διακύβευμα των εκλογών είναι απλό.


"Από την μία πλευρά, μπορείτε να επιλέξετε τις πολιτικές που κατέστρεψαν την οικονομία μας. Ή μπορείτε να συνεργαστείτε μαζί μου για ένα μέλλον που θα στοχεύει σε μια ισχυρή και αναπτυσσόμενη μεσαία τάξη" ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε ομιλία του στη Φλόριντα.

Ο Ρόμνεϊ, από την πλευρά του, μιλώντας σε διάφορες προεκλογικές συγκεντρώσεις, υποστήριξε ότι οι επιδόσεις του Ομπάμα στην οικονομία δεν αποτελούν εγγύηση για την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο.

Το περίεργο αυτής της προεκλογικής εκστρατείας είναι το γεγονός ότι ως φαίνεται αυτή τη φορά τον πρόεδρο θα τον εκλέξει ο τυφώνας "Σάντι", που έπληξε τις βορειοανατολικές ΗΠΑ στις αρχές της εβδομάδας, αφήνοντας πίσω του τουλάχιστον 100 νεκρούς και τεράστιες υλικές καταστροφές.

Ο τυφώνας "έδωσε πόντους" στον Ομπάμα, ο οποίος παρέκαμπτε τη γραφειοκρατία για να στείλει βοήθεια στις πληγείσες πολιτείες, ενώ την ίδια στιγμή ο αντίπαλός του εμφανίζεται ως "άσπλαχνος" και αμετανόητος οπαδός της μείωσης των κονδυλίων από τον κρατικό μηχανισμό για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.


Πηγή: nooz

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "ΗΠΑ: Λίγο πριν μιλήσουν οι ψηφοφόροι..."

Leave a reply