[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Η δικογραφία για το μνημόνιο στη Βουλή
Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO


 Στη Βουλή διαβιβάστηκε από τον Άρειο Πάγο με εντολή του εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη η δικογραφία που αφορά στις καταγγελίες Ρουμελιώτη για το Μνημόνιο, ώστε να διερευνηθούν και τυχόν ευθύνες μελών της τότε κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διερευνώνται και ποινικές ευθύνες ολόκληρου του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης του 2009. Παράλληλα, στις 30 Νοεμβρίου θα συζητηθεί στη Βουλή και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο.

Η συγκεκριμένη δικογραφία βρίσκονταν στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου από τις 5 Σεπτεμβρίου. Είχε διαβιβαστεί στον κ. Παντελή μετά τη αποστολή της στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου από τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη που ερεύνησαν την υπόθεση. Πιο συγκεκριμένα, η δικογραφία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε από τους δυο εισαγγελείς προκειμένου εκείνος να την αποστείλει με τη σειρά του στη Βουλή, σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Η διαβίβαση της δικογραφίας στον Άρειο Πάγο από τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς σημαίνει ότι η έρευνα τους «σκόνταψε» πάνω σε ονόματα πολιτικών προσώπων τα οποία προέκυψαν από εξέταση των μαρτύρων.

Υπενθυμίζεται ότι στους οικονομικούς εισαγγελείς που διενήργησαν την έρευνα είχε καταθέσει ο κ. Ρουμελιώτης, αλλά και οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, κυρία Λούκα Κατσέλη και κ. Γεράσιμος Αρσένης. Μάλιστα επρόκειτο να καταθέσουν ακόμη η Βάσω Παπανδρέου, ο Γιάννης Ζαννιάς και ο Πέτρος Χριστοδούλου, ωστόσο δεν κατέθεσαν καθώς η δικογραφία έκλεισε και διαβιβάστηκε στον κ. Τέντε.

Οι δηλώσεις Ρουμελιώτη

«Γνωρίζαμε από την αρχή πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν αδύνατο να εφαρμοσθεί, καθώς δεν υπήρξε πουθενά ένα επιτυχές παράδειγμα, λόγω και του γεγονότος της συμμετοχής της Ελλάδας στο ευρώ, που δεν της επιτρέπει την υποτίμηση του νομίσματός της για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας», είχε αναφέρει ο κ. Ρουμελιώτης μιλώντας στην εφημερίδα New York Times.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ίδιος είχε αναγνωρίσει  ότι η τρόικα υποτίμησε τις αρνητικές συνέπειες του προγράμματος για την ελληνική οικονομία, καθώς η μεγάλη ύφεση δεν οφείλεται στη μη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα, όπως υποστηρίζει η τρόικα, αλλά στις μεγάλες περικοπές δαπανών που συνέβαλαν στην υφεσιακή περιδίνηση, πλήττοντας δραστικά την εσωτερική ζήτηση.


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Η δικογραφία για το μνημόνιο στη Βουλή"

Leave a reply