[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Άσαντ: «Πολεμούμε την τρομοκρατία»
Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Συνέντευξη σε ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο παραχώρησε ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ κατά την οποία υπερασπίσθηκε τη δράση του στρατού από τη στιγμή που άρχισαν οι συγκρούσεις με τους αντάρτες.

Ο πρόεδρος της Συρίας υποστήριξε πως ο στρατός πολεμά την τρομοκρατία στη χώρα και αρνείται ότι έχουν διαπραχθεί εγκλήματα πολέμου κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων τους τελευταίους 20 μήνες. «Πολεμούμε την τρομοκρατία. Εφαρμόζουμε το Σύνταγμά μας προστατεύοντας το συριακό λαό», υποστήριξε ο Άσαντ.

Την ίδια ώρα, το Συμβούλιο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ συγκρότησε ήδη επιτροπή έρευνας για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία, με την επικεφαλής τής να δηλώνει ότι θέλει να εντοπίσει τους «βασικούς υπεύθυνους» για τα εγκλήματα πολέμου που έχουν διαπραχθεί στη Συρία.

Ο Άσαντ από την πλευρά του, απέρριψε τις κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου, τονίζοντας: «Το να έχεις ένα στρατό που διαπράττει εγκλήματα πολέμου κατά του ίδιου του λαού δεν έχει νόημα γιατί ο συριακός στρατός αποτελείται από Σύρους. Ο στρατός δεν θα μπορούσε να αντισταθεί εδώ και 20 μήνες υπό τις δύσκολες αυτές συνθήκες χωρίς την υποστήριξη του λαού της Συρίας».



Πηγή: iefimerida

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Άσαντ: «Πολεμούμε την τρομοκρατία» "

Leave a reply