[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Οι αντιδράσεις των κομμάτων στην ομιλία Σαμαρά
Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Αιχμηρή ήταν η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην ΚΟ της ΝΔ.

"Το μνημόνιο είναι η καταστροφή. Σημαίνει καταστροφή των δυνατοτήτων της χώρας για ανάπτυξη, διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, κατάργηση του κοινωνικού κράτους, φτώχεια, ανεργία, λουκέτα σε επιχειρήσεις.

Κάθε υπόσχεση του πρωθυπουργού ότι δεν θα περικοπούν εκ νέου μισθοί και συντάξεις, είναι τόσο φερέγγυα όσο και οι υποσχέσεις περί επαναδιαπραγμάτευσης και αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής. Στην πραγματικότητα η ψήφιση και νέων μνημονιακών μέτρων θα οδηγήσει σε ένα νέο σπιράλ λιτότητας και ύφεσης που θα δικαιολογεί για τα μνημονιακά κόμματα τη λήψη πρόσθετων μέτρων.

Πρέπει τώρα να μπει ένα τέλος. Η μόνη στάση ευθύνης και αξιοπρέπειας είναι αυτή της καταψήφισης του συνόλου των μέτρων και του προϋπολογισμού. Ο κ. Σαμαράς πρέπει να έχει σύντομα την τύχη του κ. Παπανδρέου και του κ. Παπαδήμου" το σχόλιο από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο Χρήστος Ζώης τόνισε:

«Όταν κ. Σαμαρά αντιγράφετε από την κόλλα του κ. Παπανδρέου, του χειρότερου συμμαθητή σας, τότε θα πρέπει να αναμένετε ότι θα μείνετε μετεξεταστέος, με βαθμό κάτω από την βάση. Αυτά που είπατε σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα για να πείσετε τους βουλευτές, δεν μπορεί να τα πιστεύετε ούτε εσείς, καθώς αποδεικνύεστε ο πιο πιστός φίλος των τραπεζών, μακριά από τους πόθους και τις ελπίδες των Ελλήνων, αδύναμος και άβουλος να κάνετε οποιαδήποτε πραγματική διαπραγμάτευση, να υπερασπιστείτε εθνικές κόκκινες γραμμές και να ανταποκριθείτε έστω και στις ισχνές προεκλογικές δεσμεύσεις με τις οποίες εξαπατήσατε και υφαρπάξατε την ψήφο των πολιτών.

Μόνη ελπίδα πια, μετά τα απογοητευτικά συμπεράσματα από την ομιλία του Πρωθυπουργού, πρέπει να αναζητηθεί σε μια άλλη κυβέρνηση, η οποία θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των Ελλήνων, την περιουσία, την περηφάνια και την κυριαρχία της χώρας, την αξιοπρεπή και ισότιμη θέση της, μαζί με τις άλλες χώρες της Ευρώπης.»


Πηγή: nooz

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Οι αντιδράσεις των κομμάτων στην ομιλία Σαμαρά"

Leave a reply