[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Στη Βουλή η νέα λίστα Λαγκάρντ – Διαπιστώνονται διαφοροποιήσεις σε σχέση με την παλιά
Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

 Αυτό προκύπτει από την άτυπη ενημέρωση 

- Δε γίνεται λόγος για αλλοιώσεις στη νέα λίστα Λαγκάρντ αλλά για διαφοροποιήσεις
- Οι οικονομικοί εισαγγελείς διαβιβάζουν τις αμέσως επόμενες ημέρες το φάκελο στη Βουλή
- Θα συνεδριάσει μετά τις 7 Ιανουαρίου η επιτροπή πόθεν έσχες

Έφτασε στο τέλος του το γαϊτανάκι με το ποιος βρίσκεται και ποιος όχι στην περιβόητη λίστα Λαγκάρντ; Ποιος έβγαλε παράνομα και ποιος νόμιμα λεφτά από την Ελλάδα;

Η νέα λίστα που ζήτησε η ελληνική κυβέρνηση από τη Γαλλία έφτασε και ήδη έγινε η σύγκριση με την προηγούμενη που είχαν στα χέρια τους οι ελληνικές αρχές.
Από την άτυπη ενημέρωση προκύπτει πως υπάρχουν διάφορες ανάμεσα στις δυο λίστες. Διαφοροποιήσεις αλλά όχι αλλοιώσεις. Αυτό αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς, Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης στέλνουν, τις αμέσως επόμενες μέρες, στη Βουλή την πρωτότυπη λίστα Λαγκάρντ, ώστε να συνεδριάσει η επιτροπή πόθεν έσχες μετά τις 7 Ιανουαρίου όταν θα ανοίξει η Βουλή.

Το νέο υλικό αποστέλλεται μέσω της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου στη Βουλή, ως συμπληρωματικό της δικογραφίας, που ήδη έχει σταλεί για τη διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων.

Οι εισαγγελείς ολοκλήρωσαν τη διαδικασία αντιπαραβολής και τις επόμενες ημέρες πρόκειται να γίνει ανακεφαλαίωση όλου το υλικού της δικογραφίας, ώστε με την αξιοποίηση των δεδομένων να κριθεί αν πρέπει να γίνουν περαιτέρω ενέργειες σε ό,τι αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα, δηλαδή τους δύο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, κυρίους Διώτη και Καπελέρη, που έχουν ήδη καταθέσει με την ιδιότητα του υπόπτου, εμπλεκομένου στην υπόθεση.
Όπως διευκρίνισαν οι οικονομικοί εισαγγελείς, ο φορολογικός έλεγχος των προσώπων, που περιλαμβάνονται στη λίστα, συνεχίζεται.

«Να δοθούν στη δημοσιότητα αμέσως τα ονόματα που περιλαμβάνουν και η παλιά και η νέα λίστα, ώστε να διαπιστώσει ο λαός περί τίνος πρόκειται», ζητά το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του και μιλά για «κοροϊδία γύρω από τις λίστες Λαγκάρντ».

Από την πλευρά τους, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζητούν άμεση τιμωρία όσων παρανόμησαν.  Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους: “Το σήριαλ της Λίστας Λαγκάρντ πρέπει να λάβει τέλος. Σε μια ευνομούμενη πολιτεία δεν θα μπορούσαν να κυκλοφορούν ελεύθεροι όσοι παρανόμησαν με τις πράξεις ή παραλείψεις τους στην υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ.

Ο ελληνικός λαός απαιτεί άμεσα την παραδειγματική τους τιμωρία από τα αρμόδια κατά το Σύνταγμα δικαστήρια και τη δήμευση των περιουσιών τους”.


Πηγή: newsit

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Στη Βουλή η νέα λίστα Λαγκάρντ – Διαπιστώνονται διαφοροποιήσεις σε σχέση με την παλιά"

Leave a reply