[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ο Μπαγίς ειρωνεύεται τους Κυπρίους για την κρίση και προκαλεί: Ας τους βοηθήσει ο Θεός
Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Ακρως ειρωνικός, αλλά και προκλητικός εμφανίστηκε ο Τούρκος υπουργός, αρμόδιος για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, Εγκεμέν Μπαγίς, όταν σχολίασε την οικονομική κρίση που περνά η Κύπρος, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε «ο Θεός ας τους βοηθήσει. Αν θέλουν δάνειο, μπορούν να πάρουν από τη Βόρεια Κύπρο».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποιεί σε περιοχή της νοτιοδυτικής Τουρκίας ο κ. Μπαγίς και σχολιάζοντας την οικονομική κρίση που χτυπά την Κυπριακή Δημοκρατία ανέφερε πως «είναι πραγματικά ανησυχητικό το να φτάνει μια προεδρεύουσα χώρα να ανακοινώνει την χρεοκοπία της ως προς την ιδρυτική φιλοσοφία της Ε.Ε.».

«Αλλά εμάς δεν μας χαροποιεί καθόλου η κατάσταση στην οποία περιήλθε η ελληνική Κύπρος. Δεν είναι στην κουλτούρα μας να χτυπάμε ένα κράτος που πέφτει. Ό Θεός ας τους βοηθήσει.», συνέχισε ο Τούρκος υπουργός και πρόσθεσε: «Εάν ο Χριστόφιας ανησυχεί για την οικονομική κρίση και ζητά δάνειο από τη τουρκική Κύπρο, τότε ως γείτονες είμαστε έτοιμοι να δώσουμε χείρα βοηθείας στους Ελληνες Κύπριους. Πιθανώς η ελληνοκυπριακή διοίκηση θα είδε τώρα ποιο είναι το κόστος σε αυτούς που εμποδίζουν εδώ και χρόνια την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ. Εάν είχαν αποδεχτεί το 2004 το σχέδιο Ανάν, ίσως σήμερα στο νησί θα υπήρχε μια Ενωμένη Κύπρος, μια από τις πλέον ευημερούσες χώρες του κόσμου». 

«Η οικονομική κρίση είναι αποτέλεσμα ενός παράλογου πείσματος των Ελληνοκυπρίων. Ελπίζω οι επικείμενες εκλογές του Φεβρουαρίου να ανοίξουν το δρόμο για μια κυβέρνηση που θα λαμβάνει υπόψη της την αρχή της πολιτικής ισότητας των δυο κοινοτήτων», είπε καταλήγοντας ο Εγκεμέν Μπαγίς.



Πηγή: iefimerida

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ο Μπαγίς ειρωνεύεται τους Κυπρίους για την κρίση και προκαλεί: Ας τους βοηθήσει ο Θεός"

Leave a reply