[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Δαμασκό
Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Ο συριακός στρατός βομβάρδισε το Σάββατο προάστιο της Δαμασκού του οποίου θέλει να επανακτήσει τον έλεγχο για να εγκαταστήσει αεροπορικές βάσεις, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

"Ο στρατός βομβάρδισε περιοχή γύρω από τη συνοικία Καφάρ Σουσέ, νότια της Δαμασκού και συγκρούστηκε με αντάρτες, σε μια προσπάθεια να ξαναπάρει τον έλεγχο της περιοχής", διευκρίνισε η οργάνωση.

Από την πλευρά του το δίκτυο των ακτιβιστών της Γενικής Επιτροπής της Επανάστασης ανακοίνωσε πως τα κυβερνητικά στρατεύματα βομβάρδισαν και την Ντούμα.

Η περιοχή αυτή βρίσκεται βορειοανατολικά της συριακής πρωτεύουσας και την διασχίζει η βασική οδική αρτηρία που οδηγεί στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης.

Τα στρατεύματα του καθεστώτος προσπαθούν να θέσουν υπό των έλεγχο τους τις περιοχές γύρω από το αεροδρόμιο, το οποίο διέκοψε τη λειτουργία του τις τελευταίες δύο ημέρες εξαιτίας των συγκρούσεων.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί και οι συγκρούσεις στο Χαλέπι και στην επαρχία Χομς όπου ο ΟΗΕ έχει καταγράψει περίπου 250.000 εκτοπισμένους, κάνοντας λόγο για μεγάλη ανθρωπιστική κρίση.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Δαμασκό"

Leave a reply