[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
ΣΥΡΙΖΑ: Η κακόγουστη παράσταση της κυβέρνησης αποτελεί πρόκληση για την κοινωνία
Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO


 Οξυγόνο των κομμάτων που κυβερνούν, χαρακτήρισε τη διαφθορά και τη διαπλοκή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

«Ταυτόχρονα είναι και η αιτία της κρίσης. Την ίδια στιγμή που θέλουν να διαλύσουν το δημόσιο τομέα απολύοντας εργαζόμενους, την ίδια στιγμή, το ίδιο διεφθαρμένο πολιτικό προσωπικό, με τις διασυνδέσεις του στο χώρο της συνδικαλιστικής ηγεσίας, μέσω μη κυβερνητικών οργανώσεων, φτιάχνει τη νέα φάμπρικα. Τη νέα φάμπρικα των εργαζόμενων του Μεσαίωνα, δηλαδή των εργαζομένων των 400, 350 ευρώ που θα αντικαταστήσουν τους απολυμένους σε κρίσιμες υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στα συμπεράσματα της ετήσιας έκθεσης της Μη Κυβερνητικής οργάνωσης για τη Διεθνή Διαφάνεια, που κατατάσσει την Ελλάδα στην τελευταία θέση της Ευρώπης ως χώρα διαφθοράς,μαζί με την Κολομβία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ακόμη, την ανάγκη «να χτυπήσουμε πρωτίστως τη διαπλοκή οικονομικής πολιτικής εξουσίας, τη διαφθορά, τις υπόγειες συναλλαγές, το πελατειακό κράτος και όχι την εργασία, όχι το δικαίωμα στην εργασία, όχι τις κοινωνικές υπηρεσίες».

Συνάντηση με ΠΟΕ-ΟΤΑ

Στην συνάντησή του με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με το συμφέρον της κοινωνίας και θα κάνει το παν προκειμένου να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει «σε χιλιάδες απολύσεις, σηματοδοτεί την επιλογή τους να διαλύσουν τη δυνατότητα του κράτους να παρέχει δημόσιες υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Η επιλογή τους, μάλιστα,  να προχωρήσουν, συρρικνώνοντας τη δημοκρατία με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου σε αυτή την τιμωρητική επιλογή, θυμίζει άλλες εποχές. Θυμίζει την περίοδο της κατοχής και το πώς τιμωρούνταν οι αγωνιστές, όταν αυτοί έκαναν  μια αντιστασιακή πράξη,  πώς τιμωρούσαν ολόκληρα χωριά. Έτσι κάνουν και τώρα.

Απειλούν ολόκληρους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και τους εργαζόμενούς τους με διαθεσιμότητα, αν δεν δοθούν στοιχεία.

Αυτό λοιπόν φανερώνει την απόφασή τους να διαλύσουν την κοινωνία και φανερώνει και τον κυνισμό μιας κυβέρνησης που βάζει μάλιστα μπροστά σε αυτές τις κυνικές πράξεις πρόσωπα και ανθρώπους με αριστερό παρελθόν. Και αυτό είναι θλιβερό.

Είναι θλιβεροί. Είναι θλιβεροί που προχωρούν με τέτοια μανία στη διάλυση της κοινωνίας». 


Πηγή: newpost

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "ΣΥΡΙΖΑ: Η κακόγουστη παράσταση της κυβέρνησης αποτελεί πρόκληση για την κοινωνία"

Leave a reply