[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ο Βενιζέλος διέγραψε το Λοβέρδο από το ΠΑΣΟK
Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Το επίσημο διαζύγιο της πολιτικής συμπόρευσης του Ανδρέα Λοβέρδου από το ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε τρεις ώρες μετά την ανακοίνωση του πρώην υπουργού ότι ιδρύει πολιτική κίνηση με το όνομα ΡΙΚΣΣΥ (Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας).

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ακριβώς 180 λεπτά μετά την ανακοίνωση της ίδρυσης πολιτικής κίνησης από τον Ανδρέα Λοβέρδο επισημοποίησε την «ρήξη» με τον πρώην στενό του συνεργάτη.

«Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ οργανώνει, με κόπο και δυσκολίες, ένα νέο «εμείς», κάποιος διάλεξε το «εγώ». Κρίμα. Το ΠΑΣΟΚ προχωρά με αυτούς που θέλουν και μπορούν», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Βενιζέλος ο οποίος απέστειλε ήδη επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής γνωστοποιώντας ότι ο κ. Λοβέρδος δεν ανήκει πλέον στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.


Η πλήρης δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου είναι η εξής:
«Tην επομένη της συνεδρίασης της ΚΟΕΣ και της επίσημης έναρξης των εργασιών που οδηγούν στο Συντακτικό Συνέδριο της Παράταξης, το Φεβρουάριο και την ημέρα που το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει την πρωτοβουλία κατά της ρατσιστικής και ξενοφοβικής βίας και της Χρυσής Αυγής, ο κ. Λοβέρδος έκανε την επιλογή να ιδρύσει την κίνησή του. Όχι ως ρεύμα ή τάση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, αλλά ως αφετηρία συγκρότησης άλλου κόμματος.

Για λόγους εθνικού συμφέροντος, προκειμένου δηλαδή να διασφαλιστεί η κυβερνητική σταθερότητα και να τελειώσει ομαλά η δύσκολη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και πιστωτές μας, ανέχθηκα επί μήνες συμπεριφορές βλαπτικές για την Παράταξη. Επίμονα και οργανωμένα βλαπτικές.

Είχα την ελπίδα, ότι μετά την απόφαση του Eurogroup και την επανεμφάνιση του στα κομματικά όργανα, ο κ. Λοβέρδος  θα έκλεινε τον κύκλο της αβεβαιότητάς του και θα επανεντασσόταν στις συλλογικές λειτουργίες της Παράταξης.
Δυστυχώς αυτό διήρκεσε μόλις λίγες ημέρες.

Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ οργανώνει, με κόπο και δυσκολίες, ένα νέο «εμείς», κάποιος διάλεξε το «εγώ». Κρίμα.
Το ΠΑΣΟΚ προχωρά με αυτούς που θέλουν και μπορούν. Και είναι ανοικτό στο διάλογο  και τη συμπόρευση με όλους εκείνους που πιστεύουν στις αξίες των Ευρωπαίων δημοκρατών και σοσιαλιστών.

Εφόσον ο κ. Λοβέρδος  αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ και αναζητά άλλο κόμμα, ενημέρωσα με επιστολή μου τον κ. Πρόεδρο της Βουλής  ότι δεν ανήκει πλέον ούτε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ».


Πηγή: protothema

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ο Βενιζέλος διέγραψε το Λοβέρδο από το ΠΑΣΟK"

Leave a reply