[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Νέα Δημοσκόπηση: Metron Analysis: ΣΥΡΙΖΑ: 22%, ΝΔ: 19,8%, Χρυσή Αυγή 9%
Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Αλλη μια δημοσκόπηση που δείχνει το ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται τη ΝΔ να ακολουθεί και τη Χρυσή Αυγή να εδραιώνεται στην τρίτη θέση ήρθε στο φως της δημοσιότητας την Παρασκευή. Τη διεξήγαγε η Metron Analysis, για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών .
Αναλυτικά η πρόεθση  ψήφου έχει ως εξής:
  • ΝΔ: 19,8%,
  • ΣΥΡΙΖΑ: 22%, 
  • ΠΑΣΟΚ: 5%,
  • Ανεξάρτητοι Έλληνες: 6%,
  • Χρυσή Αυγή: 9%,
  • ΔΗΜΑΡ: 4,5% 
  • ΚΚΕ: 4,1%
Σε ποσοστό 25,5% ανέρχονται οι αναποφάσιστοι, τα λευκά / άκυρα και εκείνοι που δεν θέλησαν να απαντήσουν.

Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται επί της ΝΔ με 46% έναντι του 26% που συγκεντρώνει η ΝΔ.

Κατά τα λοιπά, οι ερωτηθέντες εμφανίζονται απαισιόδοξοι για το μέλλον τo δικό τους και της χώρας. Σε ποσοστό 67% έχουν αρνητική γνώμη για την κυβέρνηση, αλλά μόλις ένας στους τρεις επιθυμεί πρόωρες εκλογές.

Στο ερώτημα «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό», οι ερωτηθέντες δίνουν την πρώτη θέση στον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα, με τα ίδια ποσοστά (20%), αλλά 39 στους 100 απαντούν «κανέναν».

Σε ό,τι αφορά την οικονομική κρίση, 84% των ερωτηθέντων βλέπουν χειρότερη την κατάσταση της οικονομίας, ενώ 78% περιμένουν ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει την επόμενη χρονιά.

Σε ερώτηση για το τι θα πρέπει να γίνει με το Μνημόνιο, 64% δηλώνουν πως ότι «πρέπει να προχωρήσουμε στην καταγγελία του, γιατί απέτυχε» και 27% «να το τηρήσουμε, ώστε να μπορέσουμε στη συνέχεια να το βελτιώσουμε». Εννέα στους 100 απαντούν δεν ξέρω/ δεν απαντώ.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Νέα Δημοσκόπηση: Metron Analysis: ΣΥΡΙΖΑ: 22%, ΝΔ: 19,8%, Χρυσή Αυγή 9%"

Leave a reply