[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ουραγός στην οικονομική ελευθερία η Ελλάδα
Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO

Σε ιδιαίτερα χαμηλή θέση είναι η Ελλάδα στον τομέα της οικονομικής ελευθερίας σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Wall Street Journal και του Heritage Foundation της Ουάσινγκτον, η οποία διαπιστώνει και χαμηλές επιδόσεις σε θέματα εφαρμογής νόμων και στην καταπολέμηση της διαφθοράς.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας μεταξύ 177 χωρών, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 117η θέση κάτω από τη Σενεγάλη, την Κένυα, τη Νικαράγουα, την Υεμένη, την Σουαζιλάνδη, την Αλβανία και πάνω από το Μαλάουι αφού εμφανίζει πενιχρά αποτελέσματα σε θέματα εφαρμογής νόμων, στην καταπολέμηση της διαφθοράς και στις εργασιακές μεταρρυθμίσεις.

Σύμφωνα με την έκθεση, χρειάζονται τολμηρές πολιτικές δράσεις για να αποκατασταθεί η δημοσιονομική σταθερότητα στη χώρα μας. «Μεγάλες αδυναμίες στον τομέα της φορολογίας έχουν αποκαλυφθεί και επιδεινώθηκαν από την κρίση χρέους και την ανεργία, χωρίς να έχουν αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, καθώς η χώρα εισέρχεται στην πέμπτη συνεχή χρονιά ύφεσης. Διψήφια ελλείμματα και μεγάλη αύξηση του δανεισμού εξακολουθούν να υφίστανται, παρά τα δημοσιονομικά πακέτα που εγκρίθηκαν για να εξασφαλίσουν ρευστότητα στην κυβέρνηση. Η ανεργία, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων, συνεχίζει να αυξάνεται, ενώ τα συνδικάτα και άλλα ειδικά συμφέροντα καταπνίγουν ή καθυστερούν τις προσαρμογές στις συνθήκες της αγοράς» προσθέτουν οι ερευνητές.

Σημαντική είναι η υστέρηση της Ελλάδας σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση της διαφθοράς. Η Ελλάδα με 34 βαθμούς είναι στην 78η θέση. Όπως επισημαίνεται «ο νόμος προβλέπει αυστηρές ποινές για δωροδοκία, αλλά η εφαρμογή του παραμένει χαλαρή».

Η συνολική βαθμολογία που συγκεντρώνει η Ελλάδα είναι 55,4, όπως και πέρυσι, στην κλίμακα 1-100.

Ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι 59,6 και ο ευρωπαϊκός 66,4, ενώ μεταξύ των 43 χωρών της Ευρώπης που εξετάζει η έκθεση, η Ελλάδα καταλαμβάνει τη 40η θέση.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ουραγός στην οικονομική ελευθερία η Ελλάδα"

Leave a reply