[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Διχάζει τους οπαδούς ο Μουρίνιο
Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ



Του ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΜΠΑΤΖΗ
«Οποιος θέλει τον Μουρίνιο να σηκώσει το χέρι του...» Μόνο αυτό δεν ακούστηκε από τα μεγάφωνα του «Σαντιάγο Μπερναμπέου» της Μαδρίτης την περασμένη Κυριακή (6/1) πριν από το παιχνίδι με τη Σοσιεδάδ. Η εφημερίδα «Marca» πάντως είχε τη φαεινή ιδέα να θέσει το ερώτημα σε 704 οπαδούς, εκ των οποίων οι περισσότεροι από αυτούς βρέθηκαν στο γήπεδο, ενώ οι υπόλοιποι ρωτήθηκαν από τηλεφώνου!

Αποτέλεσμα; Το 54,4% απάντησε «ναι» στην παραμονή του Πορτογάλου προπονητή και το 41,8% του έδειξε την πόρτα εξόδου. Επίσης, το 61,6% ισχυρίστηκε ότι έχει αρνητική επίδραση στον σύλλογο η συμπεριφορά του τον τελευταίο καιρό και το 33,1% υποστήριξε το αντίθετο. Γι' αυτό και η «Marca» κυκλοφόρησε την Τετάρτη (9/1) πιο... μαλακή από άλλες φορές, με τίτλο: «Οχι έτσι, Μου».


 Βέβαια, οι ίδιοι οπαδοί είχαν βαθμολογήσει με 8,82 (με άριστα το 10) ως προπονητή τον Μουρίνιο τον Μάρτιο του 2011 (όταν είχε αποκλείσει στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ τη Λιόν, είχε φτάσει μέχρι τον τελικό του κυπέλλου και ήταν πέντε πόντους πίσω από την Μπαρτσελόνα στο πρωτάθλημα) και τώρα παραλίγο να τον αφήσουν... μετεξεταστέο με 6.68! Ωστόσο, δεν σημαίνει πάντα πως ό,τι λένε οι οπαδοί ή η πλειοψηφία είναι και βαρυσήμαντο.
Ο ρόλος του Τύπου
Η «Marca», η οποία παρεμπιπτόντως έχει τεράστια επίδραση στο κοινό, ανέδειξε κυρίως ότι τα δύο τρίτα του κόσμου δεν είναι ευχαριστημένα από τα καμώματα του «Mr Special One», που έφτασε να δηλώσει ότι έχουν περισσότερη κουλτούρα οι οπαδοί της Λεϊρία από τους αντίστοιχους της Ρεάλ.
Παρόλα αυτά περισσότεροι από τους μισούς που ρωτήθηκαν για το αν πρέπει να παραμείνει ο Μουρίνιο, απάντησαν «ναι». Αναμφίβολα το ποσοστό του 54,4% δεν προσβλήθηκε από την παραπάνω δήλωση και αποτελεί κατά τεκμήριο μεγάλη νίκη του «Μου» είτε μείνει τελικά στον πάγκο των «μερένχες» είτε όχι.
Το συγκεκριμένο ποσοστό αποδέχεται όχι μόνο την απόφαση του προπονητή να αφήσει εκτός ενδεκάδας επί δύο αγώνες τον Ικερ Κασίγιας, αλλά συμφωνεί απόλυτα και με τους βαρύτατους χαρακτηρισμούς του εναντίον όσων τον αποδοκιμάζουν.
Η νέα... επιτυχία συνεπώς του Μουρίνιο, αν μπορούμε να το πούμε έτσι, είναι ότι αφενός κατάφερε να διχάσει τον κόσμο της Ρεάλ αφετέρου να βγει νικητής -έστω στα σημεία- σε μία από τις μεγαλύτερες κόντρες που του έχουν τύχει έως τώρα στην καριέρα του. Και μάλιστα σε μια περίοδο που η ομάδα βρίσκεται 16 βαθμούς μακριά από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα στο πρωτάθλημα μία αγωνιστική πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος.
Πιο σκληρές οι γυναίκες
Το άλλο ενδιαφέρον στοιχείο, που είναι εναντίον του Μουρίνιο, αφορά το ποσοστό των γυναικών που θεωρούν ότι κάνει κακό στο ίματζ του συλλόγου με τις επιλογές του και τη συμπεριφορά του. Επτά στις δέκα λένε «ναι», σε ακριβές ποσοστό 69,4%, τη στιγμή που για τους άντρες το νούμερο είναι 60%. Παράξενο, αν θεωρήσουμε δεδομένο ότι έχει μεγάλες συμπάθειες στο ασθενές φύλο.
Τέλος, η πλειοψηφία των οπαδών ηλικίας άνω των 65 χρόνων τον στηρίζουν περισσότερο από όλους, καθώς το 62,6% θεωρεί πως πρέπει να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί στη φετινή σεζόν. Οι ίδιοι τον βαθμολόγησαν και με 6,92 με άριστα το 10.

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Διχάζει τους οπαδούς ο Μουρίνιο"

Leave a reply