[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ο πιο λαμπερός κομήτης που θα δει ποτέ ανθρώπινο μάτι
Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO


Πρόκειται για τον κομήτη ISON, ο οποίος θα είναι ορατός από τη Γη στις 28 Νοεμβρίου 2013, σύμφωνα με το δίκτυο Fox News.

Οι Ρώσοι αστρονόμοι Αρτιόν Νοβιτσόνοκ και Βιτάλι Νέφσκι ανακάλυψαν τον κομήτη, περίπου πριν από τέσσερις μήνες, στις 21 Σεπτεμβρίου 2012, όταν ακόμη ήταν αχνός και μακρινός.
Προκειμένου να τον εντοπίσουν, οι δύο αστρονόμοι χρησιμοποίησαν ένα τηλεσκόπιο 15,7 ιντσών, το οποίο βρίσκεται στο Διεθνές Επιστημονικό Οπτικό Δίκτυο - στα αγγλικά International Scientific Optical Network (ISON) - στο Κισλοβόντσκ της Ρωσίας.

Επισήμως, ο ISON καταχωρήθηκε ως κομήτης C/2012 S1. Η ανακάλυψή του έδωσε χρόνο σε επαγγελματίες αστρονόμους από όλο τον κόσμο να τον μελετήσουν.

Εκτιμάται ότι στις 28 Νοεμβρίου, οπότε και θα πραγματοποιήσει το πιο κοντινό του πέρασμα από τον Ήλιο, ο ISON θα είναι ορατός υπό εξαιρετικά ευνοϊκές συνθήκες από τη Γη.

Απομένει να δούμε εάν τελικώς ο ISON θα είναι ο πιο λαμπερός κομήτης που εθεάθη ποτέ από τον πλανήτη γη. Τα τελευταία χρόνια, τουλάχιστον δύο περιπτώσεις κομητών «έκλεψαν» την παράσταση με τα φαντασμαγορικά τους περάσματα. Ο πρώτος ήταν ο Hale-Bopp το 1997 και ο δεύτερος ο McNaught το 2007.Πηγή: pathfinder

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ο πιο λαμπερός κομήτης που θα δει ποτέ ανθρώπινο μάτι"

Leave a reply