[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Η αιθαλομίχλη του φτωχού
Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO

Γιατί η φτώχια είναι η ομίχλη που θα μας πνίξει όλους ...



 Γράφει ο Spatournos


 Πέρασαν τα φτωχούγεννα, το θέμα που κυριάρχησε ήταν το κακό που προκαλείτε στο περιβάλλον από την λειτουργία τζακιών και σομπών. Συγκεκριμένα η αμφιβόλου ποιότητας υλικών που χρησιμοποιούνται προς καύση ήταν το κύριο θέμα των ΜΜΕ. Ακούσαμε πολλά αλλά όλα προς την ίδια κατεύθυνση, όλοι το έλεγαν και συνεχίζουν να το λένε με ένα στόμα μια φωνή: «θα μας πνίξει η αιθαλομίχλη».


Εμείς θέλουμε να θίξουμε το ζήτημα από την πλευρά μας. Καταρχάς  να πούμε τα αυτονόητα όπως για παράδειγμα, αιθαλομίχλη στην Αθήνα υπήρχε έτσι και αλλιώς, νέφος από τα καυσαέρια είχε πάντα. Επίσης στα χώρια που χρησιμοποιούν σόμπες και τζάκια δεν πεθαίνουν από αιθαλομίχλη (στο ΣΚΑΙ έθεσαν θέμα και για τα χωριά, τα βίντεο τους είναι από χωριά). Μπορούμε να καταλάβουμε τους περιβαλλοντικούς κινδύνους, αλλά στην παρούσα φάση δεν θα το βάλουμε πριν από την άμεση επιβίωση μας και την προστασία μας από το κρύο.

Η κυβέρνηση έκανε τα πάντα ώστε να πεθαίνουν όσο των δυνατόν περισσότεροι αυτό το χειμώνα. Εξίσωσε το κίνησης με το θέρμανσης με αποτέλεσμα να γίνει το πετρέλαιο απροσπέλαστο. Είδε γρήγορα όμως ότι ο λαός στράφηκε στα κλιματιστικά και στις ηλεκτρικές σόμπες, για ακόμα μια φορά η αντίδραση της κυβέρνησης ήταν άμεση αύξησε το ρεύμα σε παράλογα ποσοστά (ακόμα τα κανάλια δεν μπορούν να βγάλουν άκρη). Ο λαός για ακόμα μια φορά πήγε να ξεφύγει από την τιμωριτική πολιτική της κυβέρνησης χρησιμοποιώντας ξυλολέβητες, σόμπες και τζάκια που είχε να ανάψει χρόνια.

Η κυβέρνηση προσπάθησε να τιμωρήσει και αυτή την ανομία του λαού βάζοντας φόρους στα ξύλα, όμως αυτό δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα γιατί ο κόσμος προσπαθώντας να ζεσταθεί μάζευε οτιδήποτε ξύλο υπήρχε (δεν μπορείτε να φανταστείτε τη φωτιά κάνει ένα παράθυρο του 1940) έτσι σκέφτηκε να τους τρομοκρατήσει με την ιδέα του καρκίνου που συσσωρεύετε πάνω από την πόλη. Έβαλε κανάλια, ιδικούς και επιστήμονες να μιλούν για της βλαβερές αιτίες της αιθαλομίχλης.

Ένας μάλιστα επιστήμονας παρομοίασε την κατάσταση μας με το Λονδίνο του 1952 όπου πέθαναν πολλοί από την αιθαλομίχλη. Τρομοκρατία δηλαδή σε κάθε επίπεδο. Όμως κάπως αυτό πρέπει να γίνει πιο χυδαίο, μπαίνει το ΚΕΛΠΝΟ στο κόλπο και βγάζει ανακοίνωση ότι ο λαός δεν έχει την παιδεία για να κάψει ξύλα. Αλήθεια κύριοι και κυρίες  του ΚΕΛΠΝΟ ο λαός δεν έχει την παιδεία; Μήπως στον καπιταλισμό δεν υπάρχει η παιδεία για μια αξιοπρεπή διαβίωση και ευημερία; Έτσι λοιπόν οι μέρες περνάνε οι ιδικοί πληθαίνουν μας καλούν να πεθάνουμε από το κρύο πάρα από την αιθαλομίχλη. Και το επιχείρημα που χρησιμοποιούν είναι ότι θα πρέπει να μειωθεί ο φόρος στο πετρέλαιο(το λέει και η αντιπολίτευση). Όσο και να μειωθεί το πετρέλαιο, ο λαός δεν θα μπορεί να το προμηθευτεί γιατί δεν έχει ΦΡΑΓΚΟ!
Έχουμε δυο εκατομμύρια ανέργους, ποια η διαφορά αν μειωθεί το πετρέλαιο; Πως θα βάλει πετρέλαιο αυτός που δεν έχει καθόλου χρήματα; Θα σκεφτεί την αιθαλομίχλη λέτε και θα προσπαθήσει να δανειστεί ώστε να βάλει πετρέλαιο; Όσο τρομοκρατεί η κυβέρνηση για τον κίνδυνο της αιθαλομίχλης, οι νεκροί καθημερινά αυξάνονται και αιτία είναι το ότι μέσα στην φτώχια του ο λαός προσπαθεί να ζεσταθεί και καίγεται στον ύπνο του!

Μετά την κοινωνική εξαθλίωση ιστορικά ακολουθεί ο αυταρχισμός, η επιβολή της τάξης με κάθε μέσω. Πως αλλιώς θα συγκρατηθούν οι μάζες που πεινάνε και κρυώνουν;  Πρέπει άμεσα όλοι να καταλάβουμε ότι γινόμαστε όλο και πιο συντηρητικοί, η κοινωνία μας κινείται συνεχώς προς τα δεξιά, η νομιμότητα είναι μείζον ζήτημα ακόμα και από τις προοδευτικές δύναμης της κοινωνίας. Αν αυτό το εμπεδώσουμε θα μπορέσουμε πιο εύκολα ως κοινωνία, ως καταπιεσμένοι να βγούμε από τον φαύλο κύκλο της νομιμότητας και να περάσουμε στις άπειρες επιλογές του δρόμου της Ανομίας, της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας δηλαδή!

ΥΓ. Οι δημοσκοπήσεις είναι βία, βία στα μυαλά της αποχαυνωμένης κοινωνίας.

 babushka

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for " Η αιθαλομίχλη του φτωχού"

Leave a reply