[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ερντογάν: Δεν θα υποκύψω ποτέ στους Κούρδους αντάρτες
Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO


Η κυβέρνησή μου δεν θα υποκύψει ποτέ στους Κούρδους αντάρτες» ξεκαθάρισε την Τρίτη ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εκφράζοντας, ωστόσο, συγκρατημένα την ελπίδα ότι ειρηνευτικές συνομιλίες θα μπορέσουν να βάλουν τέλος σε μια σύγκρουση που δεν έχει φέρει στην Τουρκία τίποτε περισσότερο από «πόνο, αίμα και δάκρυα».


Στα τέλη της περσινής χρονιάς, αξιωματούχοι των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών άρχισαν συνομιλίες με τον φυλακισμένο ηγέτη των κούρδων ανταρτών Αμπντουλάχ Οτζαλάν για το πώς θα τερματιστεί μια εξέγερση που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 40.000 ανθρώπους αφότου οι πιστοί σ' αυτόν αντάρτες πήραν τα όπλα το 1984.

Οι συνομιλίες επικρίθηκαν σφοδρά από εθνικιστικούς κύκλους που κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι μαλακώνει τη στάση της έναντι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) του Οτσαλάν, το οποίο έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, την ΕΕ και τις ΗΠΑ.

«Ουδείς μπορεί να μας κάνει να υποκύψουμε. Δεν κάναμε πίσω μπροστά σε καμιά επίθεση, δεν θα κάνουμε κανένα βήμα πίσω» δήλωσε ο Ερντογάν μιλώντας στους βουλευτές του κόμματός του στο κοινοβούλιο της Άγκυρας.

«Η βία και η τρομοκρατία δεν έφεραν σ' αυτή τη χώρα τίποτε άλλο από πόνο, αίμα και δάκρυα. Πιστέψτε με, έχουμε ένα στόχο: αυτός είναι να σταματήσουμε τα δάκρυα των μητέρων», τόνισε. «Είμαστε επιφυλακτικοί, προσεκτικοί, αλλά ελπίζουμε»


Πηγή: newpost

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for " Ερντογάν: Δεν θα υποκύψω ποτέ στους Κούρδους αντάρτες"

Leave a reply