[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ο Ολάντ θα εισάγει το «φόρο Google» - Φορολογική διάταξη για τις μηχανές αναζήτησης
Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO

Την υιοθέτηση μιας νέας φορολογικής διατάξης που θα αφορά τις μηχανές αναζήτησης στο Ιντερνετ έτσι ώστε αυτοί που αντλούν κέρδη από την ενημέρωση που παράγεται από τον Τύπο, να συμμετέχουν στη χρηματοδότησή της, ανακοίνωσε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Η νέα αυτή διάταξη θα φέρει το όνομα «φόρος Google».

«Είναι φυσικό αυτοί που αντλούν κέρδη από την ενημέρωση που παράγεται από τη δουλειά σας να συμμετέχουν στα έξοδά της, αυτό θα είναι το νόημα της συμμετοχής των μηχανών αναζήτησης στη χρηματοδότηση του Τύπου», δήλωσε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους παρουσιάζοντας στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων τις ευχές του προς τους δημοσιογράφους.

Οι εκδότες του Τύπου απαιτούν η Google να πληρώνει γειτονικά δικαιώματα ανάλογα με τα σημαντικά διαφημιστικά κέρδη που πραγματοποιεί αυτή η αμερικανική μηχανή αναζήτησης αρκούμενη σε αναφορές στις εφημερίδες τους.

Αναφερόμενος σ' αυτό το «φόρο Google» -έστω κι αν «δεν είναι μόνον η Google» -, ο γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε πως, «αν οι διαπραγματεύσεις (με τους εκδότες του Τύπου) δεν καταλήξουν κάπου, θα υπάρξει μια νομοθετική ή φορολογική διάταξη». .

Η κυβέρνηση παραχώρησε την παραμονή των γιορτών του τέλους της χρονιάς ένα μήνα επιπλέον, ως τα τέλη Ιανουαρίου, στους εκδότες του γαλλικού Τύπου και στην Google για να καταλήξουν σε μια συμφωνία σχετικά με την καταβολή δικαιωμάτων γειτονικών στα δικαιώματα δημιουργού.

Οι υπουργοί Πολιτισμού Ορελί Φιλιπετί και Ψηφιακής Οικονομίας Φλερ Πελερέν είχαν με την ευκαιρία αυτή υπενθυμίσει πως, αν οι διαπραγματεύσεις δεν οδηγήσουν σε συμφωνία, θα κατατεθεί στο κοινοβούλιο ένα νομοσχέδιο.


Πηγή: iefimerida


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ο Ολάντ θα εισάγει το «φόρο Google» - Φορολογική διάταξη για τις μηχανές αναζήτησης"

Leave a reply